"Împărțirea spitalelor în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie". Emanuel Ungureanu identifică principala cauză care a dus la evacuarea inumană a pacienților de la Spitalul Foișor


"Împărțirea spitalelor în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie". Emanuel Ungureanu identifică principala cauză care a dus la evacuarea inumană a pacienților de la Spitalul Foișor

Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu a reliefat vineri seară că modul inuman în care au fost evacuați pacienții de la Spitalul Foișor are ca fundament o cauză mai amplă și anume menținerea împărțirii unităților medicale în spitale COVID și spitale non-COVID. 

"Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți", a subliniat Ungureanu. 

"HAOS!

Raed Arafat explică motivele pentru care a dat ordin să se evacueze peste 100 de pacienți din Spitalul Foișor, în plină noapte, pentru a face loc pacienților cu Covid-19.

Această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Este inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil.

Am spus de luni de zile, împărțirea spitalelor în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie.

Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți.

Mă îngrijesc de un grup numeros de tineri dependenți de dializă din România, unii au murit pentru că nu au avut acces la tratament la timp în această perioadă.

Noul ordin 434 al Ministerului Sănătății trebuie aplicat.

Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora.

Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!", a scris Ungureanu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.