VIDEO. Vâslașul lui Liviu Dragnea știe cum scăpăm de pandemie: prin moțiuni simple și dese. Marcel Ciolacu a vorbit și despre transformarea morților de COVID în neoameni: „Vlad Voiculescu a batjocorit nu doar oamenii, ci și morții”


VIDEO. Vâslașul lui Liviu Dragnea știe cum scăpăm de pandemie: prin moțiuni simple și dese. Marcel Ciolacu a vorbit și despre transformarea morților de COVID în neoameni: „Vlad Voiculescu a batjocorit nu doar oamenii, ci și morții”

Liderii social-democrați s-au reunit, luni în Biroul Politic Național pentru a discuta despre „situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor”. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ieșit apoi într-o scurtă conferință de presă pentru a anunța depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care îl consideră responsabil de tot ce se întâmplă rău în această pandemie.  

O moțiune simplă, chiar dacă este adoptată, nu produce însă efecte juridice, schimbarea din funcție a lui Voiculescu rămânând la latitudinea premierului Florin Cîțu. În urma discuțiilor aprinse din cadrul Biroului Executiv (BEX) al PNL, liderul Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să fie mai rezervați în atitudinea ofensivă la adresa lui Vlad Voiculescu, subliniind că răspunderea politică pentru menținerea acestuia în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS,  scrie g4media.  

 „Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. De asemenea, ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților, ca, în această săptămână, să fie dat votul pe această moțiune. Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt testarea și în școli, mortalitatea a ajuns pe locul zece mondial în România, poate domnul Cîțu, premierul României, dorește să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menținerea în continuare a domnului Vlad Voiculescu. Scuzele sale pur și simplu sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care au fost internați și evacuați noaptea din spitalul Foișor erau fericiți, pur și simplu ne demonstrează că dl Vlad Voiculescu este gol atât în suflet, cât și în cap. Nu poți susține în fața românilor care au văzut acele imagini că pacienții evacuați erau fericiți. Mai mult, am văzut, zilele acestea, mai mulți lideri PNL care au cerut demisia domnului Voiculescu. Așteptăm să vedem dacă sunt ipocriți și în spațiul public cer acest lucru, și când vine votul din parlament  nu vor vota moțiunea simplă împotriva aceluiași ministru la care ei făceau referire. Aștept să văd grupul minorităților dacă vor mai susține un asemenea impostor în fruntea ministerului Sănătății, în plină pandemie. Aștept să văd atitudinea grupului UDMR în frunte cu domnul vicepremier Kelemen Hunor dacă mai este de acord să susțină un asemenea personaj. Domnii Cioloș și Barna ar trebui dânșii să-l retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea ministerului Sănătății”, a precizat Ciolacu în conferința de presă, torturând apoi din nou Limba română și contrazicând biologia, în faza de întrebări din partea presei. 

„A batjocorit nu doar oamenii, ci și morții i-a batjocorit Vlad Voiculescu. Este cazul ca instituțiile statului să-și facă datoria”, a acuzat Ciolacu, lăsând să se înțeleagă că PSD a studiat anatomia după manualul alternativ al profesorilor de partid potrivit cărora, după ce mor, oamenii devin o specie aparte. 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.