Liderul senatorilor PNL: "Nu o să fie demis Vlad Voiculescu că vrea un coleg sau altul din PNL"


Liderul senatorilor PNL: "Nu o să fie demis Vlad Voiculescu că vrea un coleg sau altul din PNL"

Liderii Coaliției s-au reunit luni în ședința săptămânală pe parcursul căreia se așteaptă să se tranșeze scandalul dintre PNL și USRPLUS izbucnit pe fondul evacuării inumane a pacienților Spitalului Foișor. 

Potrivit surselor g4media, președintele PNL Ludovic Orban le-a transmis colegilor de partid că "răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USRPLUS". Replica lui Orban a venit după ce vicepreședintele PNL Ben Oni Ardelean a cerut ca premierul Florin Cîțu să facă o evaluare a lui Vlad Voiculescu și să decidă demiterea lui de la Ministerul Sănătății.

Informația a fost confirmată și de liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, într-o intervenție la Antena 3. Concret, Guran a precizat că Vlad Voiculescu va fi demis doar în situația în care USRPLUS își dă acordul. 

"Când intri într-o alianță fiecare partid vine cu oamenii pe care-i propune în anumite funcții. Ei, nu se va putea întâmpla această schimbare. Eu vă spun care e realitatea și de regulă s-a întâmplat ceea ce am spus. Nu o să fie demis Vlad Voiculescu că vrea un coleg sau altul din PNL. Acest lucru poate fi stabilit în coaliție, în ședința de coaliție, doar cu acordul USR, pentru că e omul propus de USR. Tot USR poate să vină și să propună o schimbare", a zis Virgil Guran. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.