VIDEO Cătălin Drulă: "Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, în linie dreaptă pentru a fi gata în 2021"


VIDEO Cătălin Drulă: "Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, în linie dreaptă pentru a fi gata în 2021"

Comisia Europeană a aprobat pe 23 martie construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două oraşe. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023. 

"Comisia Europeană a aprobat, marţi, construirea unui drum expres între oraşele Craiova şi Piteşti. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două oraşe. Proiectul, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulaţie în fiecare direcţie, 10 tronsoane de racord şi 75 de poduri sau pasaje", a transmis Comisia Europeană.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni, 12 aprilie, că tronsonul 2 al drumului expres Craiova - Pitești este finalizat în proporție de 75%. Drulă a mai menționat că, aflat în vizită pe șantier, a văzut o mobilizare exemplară a constructorului. 

"TRONSONUL 2 AL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA - PITEȘTI ÎN LINIE DREAPTĂ PENTRU A FI GATA ANUL ACESTA

Sâmbătă am făcut o vizită pe șantierul drumului expres Craiova - Pitești.  

Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta.

Tronsonul de 40km este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș.

Toți care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în șir în ambuteiaje.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 75%.



Am văzut o mobilizare exemplară a constructorului. Sunt 1.400 de oameni pe șantier, 12km din totalul de 40 au două din trei straturi de asfalt, iar grinzile necesare pentru viaducte, poduri și pasaje sunt produse în proporție de 90% (o mare parte sunt deja și ridicate pe structuri).

Mărturisesc că am o plăcere deosebită să văd șantiere unde, așa cum se spune în branșă, „se face producție”.

Asta urmărim zi de zi la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii", a scris pe Facebook ministrul Transporturilor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.