Barna dă vina pe presă pentru "erorile și sincopele de comunicare" comise de Vlad Voiculescu: "Când toate tunurile și toate ghiulelele vin la tine pe piept cred că e de înțeles că nu funcționezi ca atunci când ești confortabil"


Barna dă vina pe presă pentru "erorile și sincopele de comunicare" comise de Vlad Voiculescu: "Când toate tunurile și toate ghiulelele vin la tine pe piept cred că e de înțeles că nu funcționezi ca atunci când ești confortabil"

Copeședintele USRPLUS Dan Barna și-a reiterat susținerea pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-un interviu acordat luni jurnalistei Clarice Dinu de la Hotnews, spunând despre acesta că nu este un diamant, "dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției".

"Nu numai că îl susținem pe Vlad, dar ceea ce face Vlad suntem conștienți că afectează vechiul fel de a se face sănătate în România. Toate acele găști și clanuri de interese în zona farma, și-n zona universitară... sunt multe zone unde sunt aceste reforme pe care Vlad le-a anunțat în 2016, reforme care sunt în programul de guvernare asumat de Coaliție și care vor schimba felul de a face politica în sănătate, în care foarte multe resurse aduc prea puțin în ceea ce înseamnă îmbunătățirea actului medical pentru pacienți. Și de aici trebuie privită această cel puțin surprinzătoare aliniere de oameni entuziaști să scape de Vlad Voiculescu. Alianța USR-PLUS îl susține pentru că ceea ce face Vlad Voiculescu e varianta corectă de reformă și pași înainte în sănătate. Că trebuie îmbunătățită comunicarea, total de acord, că trebuie cizelat mai mult mesajul, total de acord, unele lucruri trebuie îmbunătățite. Vlad nu e perfect, nu e un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de sănătate, dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției pentru că e un om care și-a asumat aceste reforme", a zis Barna. 

Totodată, Dan Barna a dat vina pe presă pentru erorile și sincopele de comunicare comise de Vlad Voiculescu, adăugând că ministrul Sănătății nu a putut fi într-o zonă de confort, întrucât "toate tunurile și ghiulelele" au venit pe pieptul acestuia. 

Clarice Dinu: Vlad Voiculescu v-a spus vreodată în discuțiile pe care le-ați avut în ultima perioadă că s-a săturat și vrea să își dea demisia? 

Dan Barna: Nu, pentru că Vlad este un luptător. Mi-a spus că de vreo 2-3 luni de zile este pur și simplu sub un tir încrucișat. Orice strănut, orice neatenție e vânată și transformată în reproșuri epice. Oricât s-ar înteți aceste atacuri, care fac parte dintr-o campanie de linșaj mediatic, exact așa arată, adică orice a urmărit ultimele zile nu are cum să nu constate asta, cine e de bună credință vorbesc. 

Clarice Dinu: Și domnul Vlad Voiculescu oferă muniție. 

Dan Barna: Da, exact despre asta spun, și Vlad a avut erorile și sincopele lui de comunicare și poziționări neinspirate pe un subiect sau altul, dar dincolo de asta, repet, când ești într-o luptă, când ești în prima linie, când toate tunurile și toate ghiulelele vin la tine pe piept cred că e de înțeles că nu funcționezi ca atunci când ești confortabil într-o poveste în care lumea te întreabă din când în când ce mai faci. Nu-l apăr pe Vlad spunând că a fost perfect în toate mesajele pe care le-a dat, dar în egală măsură ceea ce face Vlad este mult mai important și valoros din rolul acesta de ministru al Sănătății decât eventuale fraze neinspirate. 

Este pentru a doua oară într-o săptămână când Dan Barna se războiește cu presa. Amintim că site-ul economedia a dezvăluit în urmă cu câteva zile că Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte al ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei. Emil Sămărtinean nu are experiență la stat, a urmat un doctorat fără să-și susțină teza, iar la "skills" dobândite educațional bifează "analiza faptelor și înțelegerea lumii". 

Conform CV-ului, experiența lui Emil Sămărtinean pentru o funcție precum cea de vicepreședinte al ANAF e cel puțin discutabilă. Emil Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006. În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizator de evenimente la Athenee Palace Hilton (până în 2011). În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange. (citiți AICI articolul complet, sursa economedia)

Întrebat marți, 6 aprilie, în legătură cu această propunere de numire, vicepremierul României Dan Barna, copreședinte al USRPLUS, a catalogat în mod repetat informațiile redate de jurnaliști, mai ales de economedia, drept "un atac de presă". Atitudinea arogantă a vicepremierului Dan Barna a scos-o din sărite pe jurnalista Lorediana Diacu de la publicația Epoch Times România, aceasta întrebându-l de ce adoptă retorica PSD în raport cu presa. Barna a evitat de mai multe ori întrebarea jurnalistei pentru ca într-un final să dea bir cu fugiții. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.