Premierul Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu. Moșteanu anunță că USRPLUS NU exclude ieșirea de la guvernare


Premierul Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu. Moșteanu anunță că USRPLUS NU exclude ieșirea de la guvernare

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 14 aprilie, că i-a demis pe Vlad Voiculescu, din funcția de ministru al Sănătății, respectiv pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat. Vicepremierul Dan Barna a preluat interimatul la Ministerul Sănătății. 

"Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi", a anunțat Cîțu.

Decizia premierului Cîțu a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Liderul deputaților USRPLUS Ionuț Moșteanu a declarat că nu este exclusă ieșirea celor două formațiuni politice de la guvernare. 

Moșteanu: Aștept să avem o discuție cu vicepremierul Barna care a fost astăzi la această întâlnire cu premierul Cîțu. După această discuție vom avea o ședință a structurii de conducere a USRPLUS și vom stabili ce vom face în continuare. Va fi o decizie de partid și o vom comunica la finalul acestei ședințe. 

Reporter: Este ieșirea de la guvernare o variantă? 

Moșteanu: Orice variantă e pe masă. Sunt colegi care susțin și această variantă. Va fi o discuție serioasă, calmă, așezată în Birourile Naționale Reunite. Pe mine mă surprinde (demiterea lui Vlad Voiculescu - n.red.) mai ales că am fost și la discuția din coaliție de luni în care părea că lucrurile sunt clare, le-am clarificat și am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare. 

Într-o declarație pentru Digi24, Ionuț Moșteanu a catalogat decizia premierului Cîțu drept un act de agresiune. 

"Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie", a spus Moşteanu.

Moșteanu a adăugat că a ocupat funcția de secretar de stat în 2016 şi că ştie că premierul nu aprobă fiecare ordin de ministru. Sunt 250 de subordonați în MS şi alte câteva mii în instituții subordonate.

"Nu mi se pare că asta (ordinul semnat de Andreea Moldova – n.red.) ar justifica demiterea unui ministru în cadrul unei coaliţii. Premierul era informat, discuţia despre criterii de carantină era de o lună. Ordinul conţine recomandări pentru autorităţile locale, dar stabileşte mai multe criterii şi aduce echilibru privind deciziile de carantinare între localităţi", a conchis Moşteanu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.