Rareș Bogdan pune tunurile pe Arafat: "Vom sta de vorbă inclusiv despre cazul achizițiilor de TIR-uri"


Rareș Bogdan pune tunurile pe Arafat: "Vom sta de vorbă inclusiv despre cazul achizițiilor de TIR-uri"

Miercuri, 14 aprilie, într-o intervenție telefonică la RTV, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat o serie de atacuri la adresa șefului DSU, Raed Arafat, spunând practic despre acesta că nu cooperează cu partidele din coaliția de guvernare, acționând izolat. 

"După tragedia de la Victor Babeș și discuțiile privind achiziția TIR-urilor am spus că trebuie să ne uităm foarte serios la activitatea lui Raed Arafat, cu tot respectul pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, dar nu există oameni de neînlocuit. Nu vreau să mut atenția de pe actuala criză politică spre Raed Arafat, dar cred că va trebui să analizăm extrem de serios modalitatea prin care domnia sa acționează de multe ori în spațiul public ca un personaj izolat, rupt de partidele de guvernare. Noi ne-am asumat guvernarea, am primit votul cetățenilor, avem responsabilitatea politică prin premier și președinte să satisfacem așteptările cetățenilor și cred că fiecare membru al Executivului, fie că se numește Raed Arafat sau Andreea Moldovan, trebuie să se supună politicilor și strategiilor pe care PNL, Guvernul României și colegii din coaliția de guvernare le fac. De multe ori domnul Arafat cred că uită acest lucru, că face parte dintr-un Guvern reprezentat de un partid care a primit votul cetățenilor, vot pe care nu l-a primit Arafat, ci PNL, USRPLUS și UDMR", a zis liderul liberal. 

Întrebat de ce nu este demis Raed Arafat de către premierul Cîțu, Rareș Bogdan a precizat că prioritară este în prezent rezolvarea problemelor din coaliție ce au apărut după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a atras atenția că va fi discutat cazul achizițiilor de TIR-uri ATI, aflate sub coordonarea DSU. Amintim că trei pacienți au decedat, luni seară, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. 

CITIȚI ȘI: Tragedia de la Babeș. Arafat a dat spre folosință TIR-urile ATI, deși știa că NU sunt sigure

"Florin Cîțu nu poate deschide fronturi peste fronturi. Florin Cîțu a acționat extrem de responsabil și ca un premier de forță. (...) Eu sunt convins că vom putea sta de vorbă inclusiv despre cazul achizițiilor de TIR-uri, dar haideți să trecem peste acest moment complicat al coaliției", a mai precizat eurodeputatul PNL. 

Sursa foto Rareș Bogdan: Agerpres

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.