Vasile Costiuc: ”Dodon trebuie ARESTAT imediat. Suntem în prag de RĂZBOI!” Trupele rusești de ocupație din Transnistria sunt mobilizate pentru a interveni la granița cu Ucraina


Vasile Costiuc: ”Dodon trebuie ARESTAT imediat. Suntem în prag de RĂZBOI!” Trupele rusești de ocupație din Transnistria sunt mobilizate pentru a interveni la granița cu Ucraina

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, se arată extrem de îngrijorat de ceea ce se întâmplă la hotarul dintre Ucraina și Rusia.

Costiuc susține că mii de soldați din Transnistria ar fi fost deja mobilizați pentru a interveni la hotarul cu Ucraina, transmite Știri.md.

El este îngrijorat și de atitudinea Chișinăului față de tot ce se petrece acum și nu exclude că majoritatea din cei care se află la cârma țării ar fi niște spioni care se prefac că nu văd și nu aud nimic.

În acest sens, liderul Partidului Democrația Acasă a cerut convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Securitate.

”Igor Dodon trebuie arestat imediat. Apel către Președintele Republicii Moldova doamna Maia Sandu. Suntem în prag de război. Federația Rusă a mobilizat 80.000 de soldați la hotarul estic al Ucrainei și a mobilizat trupele militare din Transnistria. Noi ce facem? Reieșind din cele enunțate cerem: convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru identificarea soluțiilor optime în interes național. Adresarea din numele RM către comunitatea Internațională. Stoparea exportului de cerealele, nu doar din rezerva de stat pentru asigurarea securității alimentare.

P.S Între timp Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a declarat pentru publicația Balkan Insight că nu vede niciun pericol că de la începutul acestei luni că soldații ruși din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) desfășoară intens antrenamente pe scenarii ofensive cu blindate și infanterie peste Nistru”, a declarat Costiuc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.