România anormală: un activist de mediu, amendat cu 5 mii de lei pentru că a îndrăznit să se lupte și noaptea cu mafia lemnului, în timp ce agresoarele PSD Cerva și Lovin au de plătit doar 400 de lei


România anormală: un activist de mediu, amendat cu 5 mii de lei pentru că a îndrăznit să se lupte și noaptea cu mafia lemnului, în timp ce agresoarele PSD Cerva și Lovin au de plătit doar 400 de lei

Sub ministrul de Interne al PNL, Lucian Bode, legea continuă să fie aplicată într-un mod disproporționat, abuziv în unele situații și mult prea permisiv în altele. O mare parte din opinia publică a fost oripilată miercuri, 14 aprilie, atunci când protestatarele PSD Codruța Cerva și Oana Lovin, aflate în fața Ministerului Sănătății, au agresat fizic un simpatizant de-al fostului ministru Vlad Voiculescu, iar ulterior au hărțuit-o pe Andreea Moldovan, medicul care a ocupat până ieri funcția de secretar de stat în MS. 

VEDEȚI ȘI: VIDEO. Medic epidemiolog premiat, bălăcărit și umilit de „microbii” PSD Lovin și Cerva. Societatea reacționează vehement: „Nosocomialele au înjurat săpunul”/ „Să-i spui unui medic, „fă, nenorocito!” tu, o videochatistă sparangheliană, este apogeul decăderii morale”

URMĂRIȚI ȘI: VIDEO Protestatarele PSD Codruța Cerva și Oana Lovin au agresat fizic un susținător de-al lui Vlad Voiculescu. Jandarmii au asistat la întreaga scenă fără să intervină prompt

Conform aktual24, Codruţa Cerva şi Oana Lovin au primit din partea jandarmilor o amendă insignifiantă, fiecare având de plătit suma de 400 de lei. 

"Vă informăm că la manifestaţia care a avut loc în faţa Ministerului Sănătăţii, în data de 14.04.2021, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 400 lei [...] pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conduită socială, a ordinii şi liniştii publice, precum provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, remis aktual24.

În paralel, pentru a reliefa modul disproporționat în care acționează autoritățile, precizăm că activistul de mediu Sorin Tofan, care s-a deplasat în mai multe rânduri pe parcursul ultimelor zile la Sadova, Argel-Moldovița și la Dragoșa-Frumosu, sesizând presupuse transporturi ilegale de material lemnos, a încasat săptămâna trecută două amenzi maxime pentru deplasare nejustificată după ora 22.00. Conducerea Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a decis că este necesară aplicarea sancțiunii maxime, pentru că fapta de natură contravențională este comisă cu repetiție. Conform legii, amenda pentru încălcarea restricțiilor de noapte este între 500 și 2500 de lei. Sorin Tofan a primit două amenzi maxime, de câte 2.500 de lei fiecare.

În schimb, Sorin Tofan a spus că avea asupra sa declarația pe proprie răspundere, dar polițiștii nu au ținut cont de ea.

"Nu văd cum aș putea respecta Legea 55 dacă pe timpul nopții se transportă lemn. Dacă cei care transportă lemn își justifică prezența în timpul nopții, iar un activist de mediu pe urma hoților de lemne nu își justifică prezența, mă întreb unde este logica. Mă întreb dacă Sorin Tofan a încălcat legea sau alții. Mă aștept ca poliția, începând din această zi, să îi amendeze pe toți cei care transportă lemn pe timp de noapte", a zis Sorin Tofan. (sursa: Monitorul de Suceava)

MAI MULTE DETALII: VIDEO "Mă doare pe mine în p... că mă duc doi ani la pușcărie". Atacul asupra unui activist de mediu: autoturismul i-a fost spart cu pietre. Reprezentanții firmei care exploatează lemnul au încercat să provoace un accident pentru a-l opri pe cel care luptă cu mafia pădurilor

Așadar, agresoarele Codruța și Lovin, deși au agresat fizic o persoană, au primit cumulat o amendă de 800 de lei, în timp ce activistul de mediu Sorin Tofan a fost penalizat de autorități, pentru că a avut îndrăzneala de a se lupta cu mafia lemnului inclusiv noaptea, cu o sumă de peste 6 ori mai mare, în cuantum de 5 mii de lei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.