VIDEO. Surse. Propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății: o doctoriță din Oradea


VIDEO. Surse. Propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății: o doctoriță din Oradea

Alianța USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro. Anunțul oficial în ceea ce privește portofoliul de la Sănătate, în cazul în care USR PLUS decidă să rămână la guvernare, va fi făcut însă în cursul zilei de vineri. 

Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog. În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății. A candidat în toamna trecută pentru primăria Oradea, reușind doar locul al cincilea între candidați, și a fost președinta PLUS Bihor.  

Ioana Mihăilă este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pe care a terminat-o în 2005. Din 2014 este medic primar endocrinologie la Clinica Medena Oradea, potrivit informațiilor de pe pagina sa de LinkedIn. 

Primii ani și vacanțele mi le-am petrecut la țară, într-un sat mic din comuna Lăzăreni. Acolo am învățat să iubesc natura, dar și să apreciez munca: pentru bunicii mei cea mai mare rușine erau o casă și o grădină neîngrijite, iar cel mai mare păcat era lenea. Studiile preuniversitare le-am făcut în Oradea. Îmi amintesc cu drag de arborii Sequoia din curtea Școlii Generale 14, de Parcul Petőfi, unde ne petreceam după-amiezele de vară, de colegii și de profesorii de la Liceul ”Mihai Eminescu”, și de pasiunea pe care am avut-o pentru științele exacte: fizica și chimia. 

În 1999, m-am mutat în Cluj-Napoca, ca proaspătă studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”. În timpul facultății, am activat ca voluntar în organizațiile studențești, derulând alături de colegii mei activități de educație sexuală și sanitară în școlile din județul Cluj. 

În vacanțele de vară am muncit prin programul ”Work and Travel” în SUA, experiențe extrem de utile din toate punctele de vedere. După facultate, am rămas în Cluj, unde am făcut rezidențiatul. Clujul a fost pentru mine un mediu excelent pentru dezvoltarea competențelor profesionale, dar și un oraș cu o viață culturală intensă și diversificată. În anii petrecuți în Cluj am văzut cum poate înflori un oraș dacă susține tinerii, organizațiile non-guvernamentale, activitățile culturale și antreprenorii. 
Am revenit în Oradea la finalul anului 2010. 

În 2011 am înființat împreună cu soțul meu o clinică medicală care s-a dezvoltat constant, atât ca număr de angajați, cât și ca adresabilitate. Pentru că administrarea unei afaceri era pentru noi un domeniu complet necunoscut, am învățat noțiuni de economie, am participat la workshop-uri de antreprenoriat și la cursuri de elaborarea de proiecte, comunicare și marketing. Am depășit cu greu barierele birocratice, am fost descurajați de instabilitatea legislativă, am investit continuu pentru a ne crește șansele în concurența acerbă cu marile companii de servicii medicale. Cu sprijinul și dedicarea unei echipe competente și harnice, am reușit ca în 2019 să obținem la evaluarea ANMCS cel mai mare punctaj din țară pentru spitale neclasificabile. 

În 2018, după participarea la protestele projustiție m-am înscris în Platforma România 100, unde am coordonat proiectul ”Caravana Medicală”, prin care am oferit gratuit servicii medicale de specialitate persoanelor din mediul rural. M-am înscris în PLUS din prima zi de existență a partidului, am coordonat campania locală de la alegerile europarlamentare și am fost desemnată prin vot, în urmă cu un an, președintele Filialei Județene PLUS Bihor. 

Timp liber am tot mai puțin, dar când pot să fur niște clipe, ador să merg cu bicicleta cu copiii (Maia, fiica mea care are 12 ani și Marius de 7 ani). Îmi place să citesc sau să văd un serial, ori o comedie britanică”, a scris Ioana Mihăilă pe siteul care îi susținea candidatura la Primăria Oradea.

VEDEȚI ȘI: VIDEO. Medic epidemiolog premiat, bălăcărit și umilit de „microbii” PSD Lovin și Cerva. Societatea reacționează vehement: „Nosocomialele au înjurat săpunul”/ „Să-i spui unui medic, „fă, nenorocito!” tu, o videochatistă sparangheliană, este apogeul decăderii morale”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.