USRPLUS reevaluează PSD. Anca Paliu Dragu: "Cel mai performant Guvern a fost cel condus de Năstase"


USRPLUS reevaluează PSD. Anca Paliu Dragu: "Cel mai performant Guvern a fost cel condus de Năstase"

CITIȚI ȘI: Aderarea României la UE. Uriașa dezinformare debitată de Anca Dragu, demontată de un consultant politic: NU Guvernul Năstase a deschis negocierile!

Președinta Senatului, Anca Dragu, a declarat că formațiunea din care face parte, USRPLUS, își dorește să construiască și să implementeze programul de guvernare actual fără să existe fragmentări în guvernare. Dragu a dat ca exemplu guvernul condus de Adrian Năstase, de la începutul anilor 2000, care a avut continuitate.

Întrebată duminică, la Prima TV, dacă USRPLUS ia în calcul ieșirea de la guvernare, Anca Dragu a declarat că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani.

"Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. Avem sute de membrii care au contribuit la acest program şi credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. De fapt, întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este şi cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase", a declarat Anca Dragu.

Întrebată de ce consideră că Guvernul Năstase este un model, Anca Paliu Dragu a explicat că s-a referit la continuitate, Guvernul Năstase având un mandat de 4 ani.  

"Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate şi este foarte important să ai un program foarte bine structurat şi să ai şansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, astea nu fac bine implementării politicilor economice şi sociale şi în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu ţările europene, în toate domeniile: educaţie, sănătate, infrastructură. Asta este una dintre explicaţii. Vrem să construim, vrem să avem şansa să punem în aplicare acest program de guvernare, dar nu oricum. Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, asta cred că ar face orice om politic responsabil", a declarat Anca Dragu. (sursa: news.ro)

Ulterior, Paliu Dragu a revenit cu o serie de precizări pe Facebook cu privire la halucinanta declarație de la Prima TV: "Vreau să fac o precizare, pentru că se distribuie cu un sens fals o declarație pe care am dat-o la Prima TV referitoare la "cel mai performant Guvern".

Declarația mea nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, așa cum se interpretează în spațiul public, ci la lungimea mandatului, și făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniștrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani.

De altfel, așa începea pledoaria mea și este mai mult decât clar la ce "performanță" m-am referit:

"În momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este....”

Nu aveam cum să mă refer la performanța politică în interesul cetățenilor, pentru că eu consider - și s-a dovedit în justiție - că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupție, care a acționat cu aroganță, motiv pentru care șeful acelui guvern a pierdut alegerile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.