VIDEO. Nepotism liberal incalificabil. Premierul Cîțu este consiliat de un cântăreț, fost șef de local, care este finul lui Florin Roman. Cântăciosul cu carnet de partid a simțit nevoia să ia cuvântul în scandalul raportării deceselor de Covid-19, batjocorind un subiect sensibil


VIDEO. Nepotism liberal incalificabil. Premierul Cîțu este consiliat de un cântăreț, fost șef de local, care este finul lui Florin Roman. Cântăciosul cu carnet de partid a simțit nevoia să ia cuvântul în scandalul raportării deceselor de Covid-19, batjocorind un subiect sensibil

În scandalul raportărilor deceselor de COVID-19 presupus a fi greșite, după cum avertiza fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, a simțit nevoia să intervină și Alin Ignat, consilier de stat la cancelaria premierul Florin Cîțu. Ignat scrie public că grupul constituit la nivelul Ministerului Sănătății pentru a verifica modul de raportare a deceselor COVID-19 (care s-ar fi înființat, potrivit unui document publicat de reprezentanți ai USRPLUS, pe 12 aprilie, la nivelul cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan) „are valoarea juridică a unui grup de whatsapp”.  

Dincolo de insolența cu care un membru al cabinetului Cîțu alege să trateze o problemă serioasă care ar trebui lămurită atent și rapid, în condițiile în care este vorba de o temă sensibilă care ar putea fi speculată în fel și chip de conspiraționiști, amplificând neîncrederea în sistemul sanitar, ascensiunea politică și ministerială a lui Alin Ignat, 34 de ani, este un subiect care merită toată atenția pentru că are datele unei sinecuri de partid, tânărul liberal fiind nășit de deputatul PNL de Alba Florin Roman, un contestatar virulent al lui Vlad Voiculescu. 

„E 2.18 noaptea și descopăr că Cîțu și-a luat consilier de stat la Guvern un șef de restaurant, care cânta pe la Mamaia - Neptun 2010, finul lui Florin Roman de la "nepiloși în funcții publice" :))), că s-a însurat cu fata vicelui de la Alba, și așa a ajuns de pe local la neprihănita Violeta Alexandru, apoi direct în Guvernul României. Un cântăcios cu carnet de partid de la restaurante și SC Diamond Entertainment SRL. Bun așa. V-o meritați. 

Ce scrie pe site-ul Guvernului șeful de restaurant care-l consiliază pe primul ministru al României. Cum să umpli un CV cu bullshit ca să nu zici că te-ai ocupat de restaurante la viața ta și că ești înfipt acolo doar pentru că ești finul lui Roman Ia spune oae, cu ce te-ai ocupat la viața ta: am muncit "la dezvoltarea de relații pozitive cu personalul firmei în vederea motivării și acreșterii gradului de implicare în activitatea societății" #ProfesioniștiiluiCîțu, scrie jurnalista Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de Facebook. 

Despre Alin Ignat a scris și activistul Valeriu Nicolae, pe când primul menționat era secretar de stat în echipa Violetei Alexandru: 

„Alin Ignat nu are CV (între timp pe pagina guvernului a apărut și CV-ul lui Ignat. Vezi AICI, n.red.), deși este ditamai Secretarul de Stat la Ministerul Muncii. Pe Facebook, omul scrie că a studiat la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale. A “studiat”, la politicieni, nu înseamnă automat că are și diplomă, nu de alta dar este și cazul doamnei vice prim-ministru, Turcan. 

Și mai interesant este că, în 2009, într-un interviu din Adevărul, domnul Ignat declara: „Acum sunt în anul III la facultatea de drept de la Universitatea Babeş–Bolyai din Cluj-Napoca. Vreau să termin facultatea şi intenţionez să merg spre magistratură, chiar dacă va fi foarte greu.” Probabil e amnezic sau nu face distincția dintre Cluj-Napoca și Alba Iulia, lucru care îl face perfect pentru o carieră de cântăreț, om de afaceri catastrofal (numele lui apare în câteva firme toate cam praf) și consilier local PNL. Probabil tot amnezia este de vină și la ultimele două declarații de avere, căci din ele reiese că omul a economisit mai mult decât a câștigat căci așa este cu liberalismul ăsta șmecher. 

Mama domnului Ignat este și ea o mare PNL-istă cu un CV de poveste. În 2013, din senin, profesoara, inspectoare și directoare de școală de la Alba, ajunge consilierul personal al ministrului delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură de la PNL. Băietul ajunge și el vicepreședinte la PNL Alba, căci are liberalismul în gene. 

În 2019, Alinuș se căsătorește cu fiica vicepreședintelui consiliului județean Alba și devine finul lui Florin Roman, șeful PNL-ului din Camera Deputaților, un alt liberal autentic care a trăit din sinecuri și consilii de administrație mai toată viața lui. Firesc, asta aduce și o funcție de secretar de stat la Ministerul Muncii, probabil cadou de nuntă, căci băiatul a cântat dar s-a și căsătorit bine. 

Soția lucrează tot la stat, iar mama devine după nuntă inspector general adjunct, că doar e plină viața de coincidențe la liberalii meritocrați de la Alba. Băietul lui mama, cântăreț, afacerist, cu cuscrul mare șef liberal de Alba, numit secretar de stat la Ministerul Muncii, pe o logică perfectă de lăutarism liberal, va fi, împreună cu nașul Roman, prezent în Parlamentul României pe listele liberalilor. România educată, tati! #haisictirPNL #nutotei”.image_2021-04-19_100651
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.