Băsescu, dezvăluire-cheie: "Anca Dragu a fost trimisă la FMI, să reprezinte România, de către Guvernul Năstase"


Băsescu, dezvăluire-cheie: "Anca Dragu a fost trimisă la FMI, să reprezinte România, de către Guvernul Năstase"

O mare parte a opiniei publice a fost consternată de declarația șefei Senatului, Anca Paliu Dragu, conform căreia Guvernul care a deschis drumul României către aderarea la UE a fost cel condus de ex-pușcăriașul Adrian Năstase. 

"Să ne amintim că cel mai performant Guvern care ne-a adus și ne-a deschis drumul către aderarea la UE a fost Guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase", a declarat, spre stupefacția multora, președinta Senatului, Anca Paliu Dragu. 

Vedeți video de la minutul 10:10:



În acest context, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat duminică seară la B1TV că Anca Dragu a fost propulsată într-o funcție importantă pe vremea guvernării Năstase. 

"Anca Dragu a fost trimisă la FMI, să reprezinte România, de către Guvernul Năstase. Performanțele în tandem ale FMI și ale Guvernului Năstase au fost privatizarea Petrom, privatizarea Sidex, privatizarea RAFO, privatizarea Băncii Agricole, privatizarea Rodipet, vânzare distribuții de gaze, vânzare 8 distribuții de electricitate", a zis Băsescu. 

De asemenea, Băsescu a reliefat că, în realitate, guvernarea Năstase a îngreunat parcursul României către aderarea la UE, nefiind îndeplinite cerințele oficialilor europeni în cazul mai multor capitole. 

"Începerea negocierilor (pentru aderarea la UE - n.red.) a avut loc în februarie 2000, în timpul Guvernului Isărescu. Năstase a continuat și a încheiat trecerea prin capitole, dar fără să rezolve problemele la capitolul mediu, justiție și mai erau încă vreo 2, pe care a trebuit să le rezolve guvernul din 2005 și 2006", a completat fostul președinte al României, actualmente europarlamentar PMP. 

Conform CV-ului, Anca Paliu Dragu a lucrat timp de 11 ani în cadrul biroului de la București al FMI, între 2001 și 2013. (accesați AICI CV-ul acesteia)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.