Iulian Bulai: "Nu se poate guvernare cu USRPLUS fără Cătălin Drulă"


Iulian Bulai: "Nu se poate guvernare cu USRPLUS fără Cătălin Drulă"

Deputatul USRPLUS Iulian Bulai a afirmat luni, 19 aprilie, la Antena 3, că formațiunea politică din care face parte nu mai poate guverna în actuala formulă în cazul în care ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, va fi remaniat. 

CITIȚI ȘI: SURSE: Premierul Florin Cîțu i-a anunțat pe liderii PNL că îl va DEMITE pe ministrul Cătălin Drulă la primul atac pe care îl va mai lansa împotriva sa. Cîțu vrea ca viitorul ministru al Sănătății să respecte o serie de condiții

"Toată lumea ar trebui să respire profund de mai multe ori, să avem un tot calm, orientat spre soluţii şi spre o ieşire concretă din această criză. Cătălin Drulă nu pleacă nicăieri. Nu se poate guvernare cu USRPLUS fără Cătălin Drulă. Este un ministru performant, un om care a livrat, care şi-a suflecat mânecile şi a început lupta cu mafia. România este o democraţie parte a  UE, nu este nici Coreea de Nord, nici Iran, Azerbaidjan sau alt stat din lumea a treia. Pot exista opinii divergente, critici, nuanţe în anumite abordări, iar aceste lucruri fac parte din exerciţiul democratic. De aceea, noi suntem orientaţi spre soluţii. Vom merge la şedinţa de coaliţiei şi sperăm să ieşim din această criză lăsând la o parte aceste ameninţări care pur si simplu în loc să vină cu soluţii, toarnă gaz peste foc. Guvernare din partea USR-PLUS nu se poate fără unul dintre cei mai mai performanţi miniştri, Cătălin Drulă", a declarat Iulian Bulai.

Iulian Bulai a adăugat că există o independenţă a miniştrilor, iar relaționarea cu restul Guvernului se face prin colaborare, nu printr-o "dominare violentă din partea premierului faţă de miniştri".

"Există o independenţă a miniştrilor şi o relaţie de putere împreună, în colaborare. Nicidecum de o dominare violentă din partea premierului faţă de miniştri. Acest lucru, dacă se întâmplă acum, trebuie să se oprească", a completat deputatul USRPLUS.  

Reiterăm că premierul Florin Cîţu a declarat luni, în şedinţa conducerii PNL, după ce ministrul Transporturilor l-a numit "zombie politic", că data viitoare, când se mai întâmplă aşa ceva, va lua o decizie imediat şi a avertizat că miniștrii care vor mai ataca premierul vor fi remaniați.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.