Disputa PNL-USRPLUS, etapa pe vaccin. Cîțu: "Declarațiile lui Vlad Voiculescu îi ajută pe cei de la PSD, îi ajută pe cei care neagă beneficiile campaniei de vaccinare". Liviu Iolu critică aspru afirmațiile premierului


Disputa PNL-USRPLUS, etapa pe vaccin. Cîțu: "Declarațiile lui Vlad Voiculescu îi ajută pe cei de la PSD, îi ajută pe cei care neagă beneficiile campaniei de vaccinare". Liviu Iolu critică aspru afirmațiile premierului

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seară la Digi24 că afirmațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, privitoare la campania de vaccinare îi ajută atât pe cei de la PSD, dar și pe cei care neagă beneficiile vaccinurilor. 

"Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern asupra campaniei de vaccinare îi facem pe oameni să se vaccineze. Din contră. Cu toții trebuie să susținem campania de vaccinare, chiar dacă nu ne convine că nu este în directa noastră subordonare și așa mai departe. Până la urmă campania de vaccinare ne ajută pe toți. Toți din Guvern ne dorim ca această campanie de vaccinare să fie un succes. În afară de câteva persoane din Parlamentul României, sau o grupare politică, în rest toți vrem campanie de vaccinare de succes, de aceea nu înțeleg astfel de comentarii. Nu înțeleg să pui sub semnul întrebării o campanie de vaccinare pe care ar trebui să o susținem cu toții, indiferent de partidul politic din care facem parte, mai ales când ești membru al Guvernului sau fost ministru al Sănătății. (...) Îi ajută pe cei de la PSD (declarațiile lui Vlad Voiculescu - n.red.), îi ajută pe cei care neagă beneficiile campaniei de vaccinare, îi ajută pe cei care sunt întotdeauna împotriva campaniei de vaccinare, dar pe noi nu ne ajută și de aceea nu înțeleg aceste comentarii venite de la un membru al unui partid care este la guvernare totuși. Asta este cea mai mare problemă: încrederea, pentru că astfel de comentarii distrug încrederea cetățenilor în sistemul de sănătate, în instituțiile statului, și aici avem o problemă foarte mare", a zis Cîţu.  

Florin Cîțu a mai precizat că succesul campaniei de vaccinare depinde de fiecare cetățean și actor economic. 

"Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Eu cred că implicarea tuturor actorilor din economie, pentru că vrem să revenim la normalitate, va ajuta foarte mult această campanie de vaccinare. Până la urmă, depinde doar de noi. Guvernul va face tot ce poate, dar Guvernul nu este cel mai bun administrator al resurselor din economie. Și este bizar să vii să ceri de la Guvern, când de fiecare dată spui să te lase Guvernul în pace. Ceea ce am făcut eu a fost să pun la dispoziție dozele de vaccin. (...) Toate resursele le-am pus, sunt din partea Guvernului, dar trebuie și din partea cealaltă, trebuie să vrem cu toții să revenim la normalitate și dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să ne vaccinăm, nu există alte căi", a adăugat premierul. 

Liviu Iolu, membru USRPLUS și purtător de cuvânt al Executivului pe vremea guvernării Cioloș, a venit cu o replică dură la adresa premierului pe tema campaniei de vaccinare. Iolu a menționat că premierul Cîțu nu a înțeles că "oamenii trebuie să primească apel la vaccinare de la medicul care îi îngrijește, care le poate răspunde la întrebări în cazul - și iată că sunt foarte multe - în care au neliniști". Liviu Iolu a adăugat că este imposibil ca toți cetățenii să intre pe platforma online de vaccinare, în condițiile în care mulți dintre ei nu au competențe digitale. 

"Domnul Cîțu nu înțelege unde e problema campaniei de vaccinare și de ce a pierdut din viteză.  

Repetă obsesiv că ”e bizar” să ceri statului ca această campanie să fie de succes, că el și epoleții care l-au înconjurat doar au pus la dispoziție doze și le-au cărat unde trebuie.  

Domnul Cîțu a crezut că e de ajuns ca armata să fie cărăuș de vaccin și gata, totul va fi bine, statul nu mai are responsabilitate după ce le pune în frigider.

Ei, e chestiunea pe care nu a înțeles-o nici de la Vlad Voiculescu și nici acum nu pare să o înțeleagă când e ministrul Sănătății e asta:

Într-o temă atât de sensibilă legată de sănătatea lor, oamenii trebuie să primească apel la vaccinare de la medicul care îi îngrijește, care le poate răspunde la întrebări în cazul - și iată că sunt foarte multe - în care au neliniști.

Încă un motiv. În țara care este pe ultimele locuri la competențe digitale de bază domnul Cîțu spera să se înscrie toată lumea singură pe platforma făcută de STS.

Și o minciună spusă, că nu s-a implicat Ministerul Sănătății în campania de vaccinare. Ministerul i-a propus campanii și premierul a refuzat să discute despre asta că avea mai mare încredere în epoleți", a scris Iolu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.