VIDEO. Marcel Ciolacu a anunțat, la TVR, că Daniel Tudorache a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1. „Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul este clar”. Răspunsul lui Clotilde Armand după ce PSD i-a cerut demisia


VIDEO. Marcel Ciolacu a anunțat, la TVR, că Daniel Tudorache a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1. „Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul este clar”. Răspunsul lui Clotilde Armand după ce PSD i-a cerut demisia

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, luni seară, la televiziunea publică că Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorul 1, a câștigat alegerile în fața actualului primar Clotilde Armand, potrivit renumărării voturilor de la locale de către polițiști și procurori. Ciolacu a mai spus că Armand ar trebui să demisioneze pentru că trebuie organizat un nou scrutin pentru Sectorul 1.  

Avertizat că informația e pe surse, Ciolacu a respins ipoteza ca aceasta să nu fie exactă, precizând că știe detalii.  

„Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ – pentru că șeful biroului electoral de sector era un magistrat și ancheta este dusă de către SIIJ - aflăm că, de fapt, doamna Clotilde a pierdut alegerile. Mai sunt 220 de saci (de numărat, n.red). Există un anumit trend electoral care este foarte clar. Dar trendul se menține de la sac la sac. Diferențele sunt aceleași. Informația este că domnul Tudorache a câștigat alegerile. În momentul în care se desființează SIIJ-ul, se desființează și această anchetă. Și atunci o îngropăm. Eu nu înțelegeam de ce este acest elean de desființare a SIIJ. În seara asta am aflat. Au mutat numărătoarea voturilor la poliție, iar oamenii ăia și-au făcut datoria. Presupun că dna Clotilde Armand nu este bolșevică...tehnic vom declanșa strângerea de semnături și referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1. Presupun că dna Clotilde nu este bolșevică ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără. Își va da demisia, va pleca. Presupun că comnul Cioloș, domnul Barna care ne-au zis de transparență, de votul important al românilor...15 zile...Îi anunț cu tristețe că SIIJ-ul nu se va desființa în 15 zile până ancheta va fi finalizată”, a precizat Ciolacu. (vezi video mai jos de la minutul 30) 

Potrivit unei informații publicate pe surse de siteul ziuanews.ro, polițiștii si procurorii din Operațiunea "Frauda de la Sectorul 1" ar fi terminat renumărarea voturilor de la alegerile locale care au avut loc anul trecut. Surse din ancheta au precizat pentru Ziuanews că diferența ar fi de 1.360 de voturi în favoarea lui Daniel Tudorache de la PSD, fostul primar al Sectorului 1, și că reprezentanta USR Clotilde Armand ar fi pierdut cursa electorală.

Reacția primarului Clotilde Armand: „Șeful PSD spune că am pierdut alegerile. După ce toate instanțele de judecată din România au decis că eu sunt primarul ales al Sectorului 1, s-a trezit dl. Ciolacu la câteva luni de la hotărârea judecătorească definitivă să arunce încă un fake news la Televiziunea Publică. Părerea lui este că fostul primar diamant a câștigat alegerile din Sectorului 1. Atunci când un PSD-ist spune asta înseamnă că este exact pe dos.

Sunt atât de disperați cei din PSD că i-am decuplat de la contractele cu banii publici că nu mai știu ce să inventeze. Și folosesc acest caz pentru a nu desființa secția specială de execuție a magistraților creată de Dragnea și Tudorel Toader.

Dle. Ciolacu am o veste tare tristă pentru dvs. și restul pesediștilor: vin după voi și n-am să vă las în pace până nu recuperez fiecare leu pe care l-ați furat de la cetățenii Sectorului 1. Și credeți-mă că am să vă găsesc. Pe toți”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.