Crima comisă de Poliția din Pitești. Stelian Tănase dă de pământ cu Bode: "Bîlbîieli neconvingătoare!". Politologul semnalează și pasivitatea societății civile


Crima comisă de Poliția din Pitești. Stelian Tănase dă de pământ cu Bode: "Bîlbîieli neconvingătoare!". Politologul semnalează și pasivitatea societății civile

Politologul Stelian Tănase a subliniat într-o postare pe Facebook că societatea civilă dă dovadă de pasivitate în cazul intervenției brutale a unor polițiști din Pitești, în urma căreia un bărbat în vârstă de 63 de ani a decedat. 

CITIȚI ȘI: Ministrul Bode transmite că NU va lua măsuri în privința IPJ Argeș, deși polițiștii au încercat mușamalizarea crimei de la Pitești

De asemenea, Stelian Tănase a reliefat faptul că reacția ministrului de Interne, Lucian Bode, a fost totalmente neconvingătoare, actuala coaliție de la guvernare având datoria de a opera anumite modificări legislative pentru a nu mai permite repetarea unor tragedii precum cea de la Pitești. 

"Tragedia de la Pitești în care un om a fost omorît de cîțiva polițiști, trebuie să se încheie cu concedieri importante din Poliția locală și din MAI. Cei care se fac vinovați să fie trimiși în judecată și apoi la pușcărie pentru crimă. Mușamalizarea acestei nenorociri ar fi lucrul cel mai rău.  

Imaginile pe care le-am văzut la televizor sunt oribile. Nu se pot privi. Ele arată violența unor ucigași care poartă uniforma statului român. Polițiștii ar trebui să asigure protecția cetățenilor, nu să îi ucidă. Sunt plătiți din taxele și impozitele plătite de populație, tocmai pentru a ne proteja, nu pentru a bate, a agresa, a ucide. Clar? Aștept reacția oficială la această tragedie. Bîlbîielile ministrului MAI ieșit în fața presei - total neconvingătoare. E nevoie și de o lege care să împiedice repetarea tragediei.    

* Mă miră și pasivitatea societății civile. În alte țări (SUA, de exemplu) în cazuri foarte asemănătoare, lumea a ieșit în stradă să își arate indignarea și să protesteze împotriva cruzimii Poliției. Nici la Pitești - locul desfășurării tragediei - nici la București, nici în alte orașe, nu constat vreo reacție.  

* Nu suntem prea indiferenți?", a scris politologul pe Facebook. 

Amintim că ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni, 19 aprilie, că nu are motive să trimită Corpul de Control la IPJ Argeș, ignorând astfel faptul că s-a încercat mușamalizarea intervenției criminale a polițiștilor din Pitești. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.