Mafia de la Mediu. Premierul Florin Cîțu anunță că Gelu Puiu și-a dat demisia


Mafia de la Mediu. Premierul Florin Cîțu anunță că Gelu Puiu și-a dat demisia

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți, 20 aprilie, că Gelu Puiu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat al Ministerului Mediului. Demisia lui Puiu a venit în urma unei investigații publicate astăzi de Recorder. 

"Aș vrea să vă anunț că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului și-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o", a declarat premierul. 

Concret, Recorder a publicat o investigație din care rezultă că mai mulți șefi de direcții silvice au fost schimbați din funcție prin intermediul unor campanii de șantaj ce au fost coordonate chiar de la vârful Ministerului Mediului, pe vremea când instituția era condusă de baronul galben Costel Alexe, actualmente președinte al Consiliului Județean Iași. 

Gelu Puiu, membru PNL din 2012, ar fi fost cel care a coordonat campaniile de șantaj. Puiu a fost uns în funcția de secretar de stat responsabil de păduri la sfârșitul anului 2019, imediat după numirea lui Costel Alexe la șefia Ministerului Mediului. Puiu a rămas la minister și după plecarea lui Costel Alexe, continuând să ocupe aceeași funcție. 

Din înregistrările publicate de Recorder reiese că Gelu Puiu amenința și forța șefii de direcții silvice să își dea demisia, pentru ca pilăraia PNL să vină în loc. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.