VIDEO Maia Sandu și Klaus Iohannis au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni. Comunicat oficial: "Cei doi președinți au convenit aprofundarea cooperării pe mai multe dimensiuni"


VIDEO Maia Sandu și Klaus Iohannis au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni. Comunicat oficial: "Cei doi președinți au convenit aprofundarea cooperării pe mai multe dimensiuni"

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit marți, 20 aprilie, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. Întrevederea celor doi oficiali s-a desfășurat după întoarcerea Maiei Sandu de la Strasbourg, unde a susținut un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni. Maia Sandu urmează să mai aibă întrevederi cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, cu Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, cei doi președinți au discutat despre consolidarea parcursului european al Republicii Moldova, dar și în legătură cu proiectele bilaterale de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum și al educației sau sănătății.

Redăm comunicatul complet al Administrației Prezidențiale: 

"Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 20 aprilie 2021, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cu această ocazie, cei doi șefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Președintelui României la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020. Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.  

Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de Președintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state.

Totodată, Președintele României a transmis că țara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19.

Președintele Republicii Moldova a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Președintele Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european.

Cei doi președinți au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce privește proiectele bilaterale de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum și al educației sau sănătății. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european".

Vedeți video: „Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.