Dragnea, pe punctul de a ieși din pușcărie. Dîncu dă semnalul revenirii acestuia în PSD


Dragnea, pe punctul de a ieși din pușcărie. Dîncu dă semnalul revenirii acestuia în PSD

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a primit aviz favorabil din partea Comisiei Penitenciarului Rahova pentru a fi eliberat condiționat, potrivit Antena 3. Comisia Penitenciarului Rahova ar fi decis că Liviu Dragnea este reabilitat.

Amintim că Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni. Dragnea a întrunit fracția de două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate necesară pentru un astfel de demers. Decizia judecătoriei nu va fi definitivă, putând fi contestată. 

Potrivit portalului instanțelor, citat de Agerpres, Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată pe 12 aprilie, iar instanța a stabilit termen pentru soluționare în data de 27 aprilie.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Întrebat duminică, 18 aprilie, într-o emisiune la Digi 24, dacă Liviu Dragnea va putea reveni în partid după ce își va ispăși pedeapsa, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a spus că infractorul în cauză are acest drept.

"Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. (...) Nu mai sunt (foștii lideri în partid - n.r.). Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul", a zis președintele Consiliului Național al PSD.

Dîncu a precizat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis, pentru că nu se află pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon, dar că are pentru el "aceeași afecțiune".

"Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor", a mai spus Dîncu. (sursa: Mediafax)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.