Războiul invizibil: Pentagonul suspectează Rusia că a atacat trupele americane cu ENERGIE DIRIJATĂ. Toate investigațiile indică Kremlinul. Ce efecte au aceste atacuri


  • ACP
  • Apr 22, 2021 20:23
  • 3261
Războiul invizibil: Pentagonul suspectează Rusia că a atacat trupele americane cu ENERGIE DIRIJATĂ. Toate investigațiile indică Kremlinul. Ce efecte au aceste atacuri

Pentagonul a făcut, în ultima perioadă, o serie de informări pentru demnitarii din Congresul american care se ocupă de informații secrete, despre unele atacuri lansate împotriva trupelor americane, suspectate că ar proveni de la o armă care folosește energia direcționată, pentru care a fost identificată Rusia ca posibilă țară atacatoare. 

Informările au descris cazurile când trupele americane din Siria au avut de suferit de pe urma a ceea ce se crede că au fost atacuri cu acest fel de armă, cum s-a întâmplat în cazul unui incident din toamna anului 2020. 

Atacurile cu energie direcționată folosesc energie electromagnetică foarte concentrată, produsă de dispozitive cu frecvență radio mare sau cu microunde și fascicule de particule, pentru a provoca daune unui obiectiv-țintă. 

Efectele acestor atacuri merg de la blocarea echipamentelor electronice la provocarea durerii sau chiar a rănilor permanente. 

Un raport comandat de Departamentul de Stat din luna decembrie a arătat că e foarte posibil ca „energia direcționată, pulsată prin radiofrecvență” să fi fost folosită încă din 2016, când aproape 50 de oficiali ai ambasadei americane din Cuba au raportat simptome ale unei boli misterioase, cunoscută acum cu numele de „sindromul Havana”

Simptomele includ sunete acute și presiune în urechi, pierderea auzului, a echilibrului, oboseală și dureri de cap. Unele victime au suferit leziuni cerebrale pe termen lung. 

Atacurile cu energie direcționată asupra spionilor și diplomaților americani au fost deja atent documentate de CIA, care și-a înființat propriul grup de lucru pentru a analiza problema, dar de anul trecut și biroul de operațiuni speciale al Pentagonului a început o anchetă, în urma incidentelor în care se suspectează că au avut loc atacuri cu energie direcționată. 

Oricum, circumstanțele din jurul acestor incidente sunt tulburi, iar oficialii americani au întâmpinat dificultăți în atribuirea atacurilor suspectate unei anumite arme sau țări. 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze informațiile apărute în presa americană cu privire la investigațiile interne ori la interacțiunile Pentagonului cu Congresul american – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.