Tânărul agresat în fața MS. Dosar penal pentru mahalagioaicele Kremlinului, Lovin și Cerva


Tânărul agresat în fața MS. Dosar penal pentru mahalagioaicele Kremlinului, Lovin și Cerva

Mahalagioaicele Kremlinului Codruța Cerva și Oana Lovin s-au ales cu un dosar penal după ce au agresat un tânăr în fața Ministerului Sănătății, conform unui răspuns acordat de Poliția Capitalei pentru Aktual24

De asemenea, reiterăm că Oana Lovin și Codruța Cerva au primit din partea jandarmilor o amendă insignifiantă, fiecare având de plătit suma de 400 de lei. 

"Vă informăm că la manifestaţia care a avut loc în faţa Ministerului Sănătăţii, în data de 14.04.2021, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 400 lei [...] pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conduită socială, a ordinii şi liniştii publice, precum provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice", transmitea Jandarmeria Bucureşti într-un răspuns remis aktual24.

CITIȚI ȘI: V-am spus noi! Ambasada Rusiei face ”videochat” cu Oana Lovin: sinecura FSB o folosește mai eficient decât site-urile de specialitate într-un mizerabil exercițiu propagandistic de imagine

Amintim că Lovin și Cerva au organizat pe 14 aprilie un protest în fața Ministerului Sănătății. Acestea au amplasat mai multe mesaje pe treptele Ministerului Sănătății, critice referitor la modul în care Vlad Voiculescu, proaspăt demis din funcție, a manageriat instituția. Un susținător de-al lui Vlad Voiculescu a încercat să strângă foile cu respectivele mesaje, moment în care Oana Lovin și Codruța Cerva l-au agresat fizic. Jandarmii au asistat la întreaga scenă fără să intervină în primă instanță pentru a aplana conflictul. Ulterior, susținătorul lui Vlad Voiculescu a solicitat îngrijiri medicale, o ambulanță sosind la fața locului. 

Vedeți video:



Tânărul care a deranjat protestul celor două mahalagioaice a povestit la Realitatea Plus că s-a ales cu mâna ruptă în urma loviturilor repetate primite în fața Ministerului Sănătății. Adrian a precizat că nu face parte dintre susținătorii USRPLUS, dar că i-a urmărit activitatea lui Vlad Voiculescu dinainte de a fi ministru și că i s-au părut nedrepte acuzațiile grave care i se aduceau prin mesajele scrise de Cerva și Lovin, precizând că nu a vrut decât să elibereze spațiul public de mesaje mincinoase.  

"Nu am fost acolo în calitate de susținător al lui Vlad Voiculescu. Am trecut întâmplător pe lângă minister și mi-au atras atenția sacii negri. M-am dus să văd despre ce e vorba și am văzut pe ei mesaje pe care nu am putut să le concep că erau adevărate, erau de tipul ”Vlad Voiculescu, criminal”.

Inițial, am plecat, dar mi-au rămas în minte și m-am hotărât să mă duc să le ridic de acolo. La 10-20 de secunde, cele două persoane au venit lângă mine, inițial m-au împins, m-au bruscat și ulterior m-au și lovit, m-au călcat în mod repetat pe mâna dreaptă.

Cei de la pază au intervenit la un moment dat, le-au oprit din a continua să mă lovească. Nu știu să spun dacă erau în imediata apropiere când au început să mă lovească.  

După incident, am apelat la 112, am cerut și un echipaj medical pentru că simțeam dureri la mâna dreaptă. În urma radiografiei, am fost diagnosticat cu fractură și mi s-a recomandat imobilizarea mâinii pentru trei săptămâni. Mâna este imobilizată într-o atelă ghipsată.

I-am urmărit activitatea lui Vlad Voiculescu din timpul în care nu era ministru, îi știu activitatea din rețeaua de citostatice și de la Magic Camp și asta era legătura pe care o făceam în momentul acela. În câteva luni cât a fost ministru a fost încolțit de fake-news-uri și acuzații nedovedite

Nu sunt simpatizant sau susținător al USR-PLUS, tot ce am vrut să fac a fost să eliberez spațiul public de niște mesaje mincinoase", a povestit Adrian pentru Realitatea PLUS

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.