VIDEO A3, pe culmile manipulării și penibilului. Gâdea, profund nemulțumit de faptul că un medic i-a sabotat un fake news


VIDEO A3, pe culmile manipulării și penibilului. Gâdea, profund nemulțumit de faptul că un medic i-a sabotat un fake news

Trompeta lui "Felix" Mihai Gâdea a încercat în urmă cu câteva zile să lanseze o nouă manipulare, în cadrul emisiunii pe care o moderează la Antena 3, dar fără succes, întrucât sceneta i-a fost sabotată chiar de cel despre care spunea că e o victimă a ministeriatului de la Sănătate al lui Vlad Voiculescu. Concret, Mihai Gâdea, plecând de la o știre conform căreia neurochirurgul Ștefan Florian a fost demis de Vlad Voiculescu din Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a vrut să dea de înțeles că respectivul medic a fost dat afară nu doar din acea structură de conducere, ci și din cadrul unității medicale. (jurnalista Carmen Dumitrescu a semnalat tentativa lui Gâdea de a manipula, într-o postare pe care o puteți accesa AICI)

"Domnule profesor, destul de neplăcut pentru noi să asistăm la așa ceva. Oamenii în acest moment au nevoie de încredere în sistemul medical, au nevoie să știe că oameni ca dvs. se află acolo, să știe că profesioniștii se află la locurile lor. Dar în momentul în care auzi că oameni buni, oameni de calitate sunt dați afară ca să fie puși... "pleacă vechii și sunt puși ăștia ai noștri, de la USR, de la PLUS". Când auzi lucrurile astea totuși sunt revoltătoare", a zis Gâdea. 

Însă, așa cum veți vedea în secvența din emisiune (pe care o puteți urmări AICI), Gâdea a fost profund nemulțumit la nivel de expresie facială atunci când medicul i-a dejucat exercițiul de manipulare. Medicul a transmis că nu a fost dat afară din spital, ocupând în continuare chiar și funcția de șef se secție. 

Gâdea: Sunt foarte onorat să fiu chiar și într-un dialog telefonic cu dvs. Sunteți unul dintre cei mai buni de pe planetă, în top 5 mondial. 

Ștefan Florian: Asta este o veste care a umblat într-o vreme. Nu e clasament, nu e alergare, nu e campionat. 

Gâdea: Bun. E un clasament. Nu despre el e vorba. E vorba despre faptul că au venit în prima zi când s-au instalat (Vlad Voiculescu&Co.) și v-a dat ordin de demitere. Ați înțeles de ce? 

Ștefan Florian: Sigur au fost alte interese, s-a schimbat echipa, s-a vrut o echipă nouă probabil cu alte obiective, dar episodul a fost acum 3-4 luni. 

Gâdea: Au invocat vreun motiv pentru care v-au demis? 

Ștefan Florian: Nu au invocat. Eu am făcut împreună cu doctorul Simion Bran o plângere prealabilă, un fel de recurs amiabil în care am cerut explicații, dar asta a fost acum câteva luni, în ianuarie. 

Gâdea: Domnule profesor, destul de neplăcut pentru noi să asistăm la așa ceva. Oamenii în acest moment au nevoie de încredere în sistemul medical, au nevoie să știe că oameni ca dvs. se află acolo, să știe că profesioniștii se află la locurile lor. Dar în momentul în care auzi că oameni buni, oameni de calitate sunt dați afară ca să fie puși... "pleacă vechii și sunt puși ăștia ai noștri, de la USR, de la PLUS". Când auzi lucrurile astea totuși sunt revoltătoare. 

Ștefan Florian: Ce vreau să înțelegeți e că eu n-am fost dat afară din spital. 

Gâdea: Eu vorbesc că e important ca dvs. să fiți șef de secție. 

Ștefan Florian: Dar sunt în continuare. Din 2001 sunt șef de secție și nu am fost schimbat. Eu ca și neurochirurg îmi continuu activitatea ca și înainte. Eu am fost schimbat, nu am fost dat afară, dintr-o funcție care era în Consiliul de Administrație, numit de ministrul Tătaru în noiembrie și schimbat de domnul Voiculescu în ianuarie pe considerentul că probabil se dorește o altă viziune. 

Gâdea dă din cap nemulțumit și are tot felul de grimase din cauza faptului că nu i-a mers exercițiul de manipulare (vedeți AICI secvența din emisiune)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.