Muntele nevăzut din ”presa” românească. Cazul copilului mort după ”botezul de la Suceava”


  • ACP
  • May 6, 2021 12:12
  • 3050
Muntele nevăzut din ”presa” românească. Cazul copilului mort după ”botezul de la Suceava”

Știrea zilei de ieri a fost, de fapt, cea care anunța că pruncul de la Suceava, despre care s-a spus că ar fi murit înecat din cauza apei care i-ar fi pătruns în plămâni când a fost botezat, a murit în realitate din cauza unei pneumonii foarte grave, care a produs stopul cardio-respirator. Nu știrea despre ursul împușcat. 

Botezul nu a avut absolut nici o legătură cu moartea puiului de om, spun autoritățile care au făcut expertiza medico-legală în cazul copilului de la Suceava. Preotul nu a fost în niciun fel vinovat. Afundarea în apă de la ritualul Botezului nu a produs vreo daună sănătății copilului botezat. O spune raportul oficial. 

Știrea asta a fost prezentată mai degrabă marginal și nu s-au văzut pe nicăieri scuze pentru valul de ură ridicat de mulți jurnaliști mai mult sau mai puțin știuți, lolaltă cu așa-ziși influenceri, împotriva preotului care a oficiat botezul și împotriva întregii Biserici. 

Nu spune nimeni acum, dintre cei care cereau schimbarea ritualului Sfintei Taine a Botezului, cât de ridicolă a fost ideea lor. Nici măcar unul dintre cei care au instigat împotriva preotului nevinovat nu a spus public că își recunoaște greșeala. Nu să fi spus vreunul celebra sentință dată sieși de Postelnicu, la tribunal, dar măcar să admită că s-au grăbit să acuze de crimă un om nevinovat. 

Cât privește aruncatul injuriilor împotriva Bisericii, nimic nou – de altfel, asta e caracteristica știută a jurnalistului ori a influencerului fară inteligență și idei. 

Biserica e ținta perfectă și pentru că nu răspunde marilor mizerii aruncate împotriva ei. Oricum, nu ne puteam aștepta la vreo scuză, rostită ori măcar sugerată. Iar ăsta e doar unul din momentele când se mai risipește ceața și muntele de nesimțire din mass media și rețelele sociale de la noi devine dintr-o dată foarte vizibil.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.