Proiect de lege prin care li se interzice persoanelor declarate incompatibile să mai ocupe vreo funcție de conducere la stat. Anunțul făcut de un senator USRPLUS


Proiect de lege prin care li se interzice persoanelor declarate incompatibile să mai ocupe vreo funcție de conducere la stat. Anunțul făcut de un senator USRPLUS

Senatorul USRPLUS Cosmin Poteraş a declarat, vineri, 7 mai, că intenționează să depună o inițiativă legislativă prin care să le interzică persoanelor care au fost eliberate din funcție din cauza incompatibilității să mai ocupe funcții de conducere la stat.

Poteraş a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Craiova, că în România se face "schimb de scaune", iar un primar poate ajunge director de spital, spre exemplu, după ce şi-a pierdut mandatul din cauza incompatibilității.

"Am observat că se face un schimb de scaune, în general. Aceste schimburi de scaune se practică în mod regretabil în politica românească şi avem astfel de exemple chiar şi la noi în Dolj. (...) Așadar, integritatea celor care trebuie să aplice legi este foarte importantă şi trebuie să dublăm iniţiativele noastre cu modalităţi de a proteja instituţiile şi de a le profesionaliza, de a le depolitiza", a afirmat Cosmin Poteraş.

Potrivit senatorului USRPLUS de Dolj, în săptămânile următoare va depune o iniţiativă legislativă de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate prin care persoanele declarate incompatibile nu vor mai putea ocupa funcţii de conducere şi control niciunde la stat.

"Am sprijinul colegilor pentru această iniţiativă şi va veni momentul adevărului, în care vom vedea cine îşi doreşte cu adevărat să reformeze instituţiile în România şi cine nu", a mai afirmat senatorul Cosmin Poteraş. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.