Cooperarea româno-poloneză. Florin Cîțu anunță că a convenit cu președintele Poloniei organizarea unei noi ședințe comune de Guvern


Cooperarea româno-poloneză. Florin Cîțu anunță că a convenit cu președintele Poloniei organizarea unei noi ședințe comune de Guvern

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit la București cu președintele Poloniei, Andrzej Duda. Pe parcursul discuțiilor s-a convenit ca în luna octombrie să se organizeze la Varșovia a treia ședință comună de Guvern, în cadrul căreia se va consolida cooperarea României și Poloniei pe mai multe paliere. 

CITIȚI ȘI: Consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Polonia. Klaus Iohannis s-a întâlnit la București cu omologul polonez: "Eu și președintele Duda am reușit să producem o schimbare de atitudine în NATO față de Flancul Estic"

"Am avut astăzi marea plăcere de a găzdui un dejun de lucru în onoarea Președintelui Poloniei, E.S. Dl. Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România, la invitația Președintelui României, E.S. Dl Klaus Werner Iohannis. Prezența la București a șefului statului polonez are loc în contextul aniversării, în acest an, a 100 de ani de la semnarea Convenției de alianță defensivă româno-polonă (3 martie 1921).

În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej am salutat, împreună cu Președintele Andrzej Duda, nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Polonia și am evocat dorința comună de aprofundare și extindere, în continuare, a acestora, în multiple domenii. Am convenit, în acest sens, asupra organizării, la Varșovia, în cursul acestei toamne, a celei de-a treia ședințe comune de guvern româno-polone, respectiv asupra utilizării acestei oportunități pentru agrearea unui Plan de acțiune actualizat, pentru intervalul 2021-2025, pentru implementarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre.

Cooperarea în domeniul economic – atât din perspectiva schimburilor comerciale româno-polone, cât și a stimulării investițiilor reciproce în fiecare dintre cele două țări – și cea pe dimensiunea energetică vor reprezenta, alături de continuarea colaborării strânse în planul militar și de securitate, priorități ale agendei bilaterale.

Am realizat, de asemenea, împreună cu Președintele Andrzej Duda, un schimb de opinii referitoare la campaniile interne de vaccinare a populației din România, respectiv, Polonia, precum și cu privire la efectele benefice ale derulării cu succes a acestora asupra economiilor celor două state", a scris premierul pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.