Premieră în SUA: capacitatea lui Biden de a coordona un răspuns nuclear, pusă la îndoială de peste 120 de generali și amirali în rezervă


  • ACP
  • May 13, 2021 16:30
  • 2282
Premieră în SUA: capacitatea lui Biden de a coordona un răspuns nuclear, pusă la îndoială de peste 120 de generali și amirali în rezervă

După scrisoarea deschisă a amiralilor turci pentru Erdogan, despre pericolul încălcării acordurilor privind accesul internațional la Marea Neagră și după scrisorile militarilor francezi pentru președinția și guvernul de la Paris, care arătau posibilitatea declanșării unui război civil în țara lor, a venit rândul militarilor americani să își atenționeze cu severitate conducerea țării despre pericolele care amenință în prezent Statele Unite.  

Astfel, 124 de militari care au avut funcții înalte în armată, acum pensionați, au publicat o scrisoare deschisă în care atrag atenția asupra amenințărilor celor mai mari la adresa Americii – politica Chinei comuniste, criza de la frontieră și ideologiile care subminează libertățile americane.

Pe lângă toate acestea, militarii au atras atenția și asupra altei probleme importante - capacitatea mentală a președintelui Joe Biden și modul în care preocupările democraților cu privire la codurile nucleare subminează lanțul militar de comandă.  

"Națiunea noastră este în mare pericol. Suntem într-o luptă pentru supraviețuirea noastră ca republică constituțională, ca nici o altă dată de la înființarea țării, în 1776. Conflictul este între susținătorii socialismului / marxismului și  susținătorii libertății și libertății constituționale", au scris în scrisoarea deschisă generalii și amiralii pensionați.  

"Starea mentală și fizică a comandantului șef nu poate fi ignorată. El trebuie să fie capabil să ia rapid decizii exacte privind securitatea națională, oricând, zi sau noapte. Anchetele recente ale conducerii democraților despre procedurile de folosire a codului nuclear trimit un semnal periculos de securitate națională adversarilor înarmați nuclear. Trebuie să avem întotdeauna un lanț de comandă incontestabil", au mai scris militarii.

Deși democrații nu și-au exprimat public îngrijorarea cu privire la sănătatea mintală a lui Joe Biden, mai mult de 30 dintre congresmenii lor au semnat în februarie o scrisoare prin care i-au cerut președintelui american să ia în considerare alternative precum "învestirea unei persoane" cu autoritatea de a lansa un atac nuclear.

Politizarea forțelor armate este altă temă pusă în discuție de militarii pensionați.

"Folosind militarii americani ca pioni politici, cu mii de trupe desfășurate în jurul clădirii Capitoliului, patrulând, punând garduri împotriva unei amenințări inexistente, la care se adaugă forțarea corectitudinii politice, cum ar fi introducerea cotelor rasiale în armată, se degradează în mod serios disponibilitatea de a lupta și de a câștiga războaiele națiunii noastre, creând o problemă majoră de securitate națională", au avertizat militarii. 

"Trebuie să ne sprijinim armata și veteranii! Concentrați-vă asupra războaielor pe care le ducem, eliminați infuzia corozivă a corectitudinii politice din armata noastră, care dăunează moralului și coeziunii în război", au adăugat militarii.   

Și alegerile prezidențiale din 2020, alături de drepturile constituționale ale americanilor, apar printre îngrijorările exprimate în scrisoarea deschisă a militarilor americani.

"Fără alegeri corecte şi oneste care să reflecte cu exactitate 'voinţa poporului', Republica noastră constituţională este pierdută. Integritatea alegerilor cere asigurarea unui vot legal exprimat şi numărat pe cetăţean. Voturile legale sunt identificate de echipele de control aprobate de legiuitorul statului folosind documente de identificare guvernamentale, verificarea semnăturilor etc. Astăzi, mulţi etichetează asemenea controale de bun-simţ drept 'rasiste' încercând să evite desfăşurarea unor alegeri corecte şi oneste. Folosirea termenilor rasiali pentru a suprima dovada eligibilităţii este în sine o tactică de intimidare tiranică. În plus, 'Statul de drept' trebuie aplicat în procesele noastre electorale pentru a asigura integritatea", au mai scris militarii. 

De asemenea, generalii și amiralii pensionari au dat vina pe FBI și Curtea Supremă pentru că nu au abordat neregulile electorale privitoare la alegerile din 2020.

Totodată, militarii au citat mai mult de 50 de comenzi executive ale președintelui Biden, "acțiuni de control al populației, cum ar fi carantinarea excesivă, închiderea școlilor și a afacerilor", menționând că este o abordare opresivă. Mai mult, militarii i-au îndemnat pe americani să "contracareze socialismul, marxismul și progresismul".

China comunistă este menționată în scrisoarea deschisă ca fiind "cea mai mare amenințare externă pentru America", dar este lansat și un avertisment împotriva unui acord nuclear cu Iranul.

Nu în cele din urmă, președintele Biden este îndemnat în scrisoare să reconsidere situația conductei Keystone XL în contextul susținerii independenței energetice a țării.

Fără sa aibă greutatea scrisorilor deschise ale militarilor de rang înalt din Turcia ori Franța, adresate conducerilor politice din țările lor,  scrisoarea militarilor americani este un semn clar ar problemelor aduse de administrația democrată a președintelui Joe Biden. (sursa: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.