Cazul Voronin. Bătrânul și politica


Cazul Voronin. Bătrânul și politica

Parafrazând titlul unui roman celebru, acest text se vrea a fi povestea unui unui bătrân decrepit care pur și simplu nu vrea să plece din politica de la Chișinău. 

E vorba de Vladimir Voronin, firește. Bătrânul general de miliție, care a fost 8 ani președintele Republicii Moldova, va reveni în Parlament. În tandem cu Dodon, deși până acum l-a tot acuzat pe acesta din urmă de trădare.

Este interesant că primul pe lista de candidați este Voronin, Dodon fiind al doilea. Prin asta Voronin vrea să-i arate fostului ucenic că-i este superior. Alianța dintre PSRM și PCRM este semnul că Dodon e realmente disperat. 

Firește, adevăratul câștigător al acestei alianțe e Voronin. Asta fiindcă revine în Parlament, recăpătând o tribună oficială, dar și pentru că Dodon a ajuns la mâna lui, așa cum și-a și dorit. 

Știind cât de problematic și de scandalagiu este bătrânul comunist, nu cred că Voronin va rezista foarte mult în această alianță – să nu uităm că și Renato Usatîi a vrut să facă o alianță cu el și nu i-a reușit. Cert este însă că circul o să revină în Parlamentul de la Chișinău. Vladimir Voronin e cunoscut pentru declarațiile sale comice și paralele cu realitatea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.