Gașca Savonea din CSM, front comun cu Elena Udrea. Decizia prin care s-a dat liber la blestemat magistrații


Gașca Savonea din CSM, front comun cu Elena Udrea. Decizia prin care s-a dat liber la blestemat magistrații

Secția de judecători a CSM a hotărât joi, 13 mai, respingerea cererii de apărare a independenței și reputației profesionale a judecătoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel București. Claudia Jderu este judecătoarea care le-a condamnat pe Elena Udrea și Ioana Băsescu în dosarul finanțării campaniei din 2009.

Imediat după sentința CAB, Elena Udrea a blestemat-o, la Antena 3, pe judecătoarea Claudia Jderu pentru că a condamnat-o la 8 ani de închisoare cu executare: "O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu".

În acest context, președintele CSM, judecătorul Bogdan Mateescu, a formulat o cerere de apărare a independenței și reputației profesionale a judecătoarei Claudia Jderu. Însă, Secția de judecători a CSM a hotărât respingerea cererii cu 6 voturi pentru respingere, 4 pentru admitere. Conform publicației Clujust, pentru respingere a votat "gașca Savonea", formată din judecătoarele Baltag, Ghena, Marcu, Oprina, Savonea, Țînț.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii formulate de preşedintele CSM de apărare a independenţei şi reputaţiei profesionale a doamnei Claudia Jderu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi a puterii judecătoreşti în ansamblul său. (4 admitere, 6 respingere)", a decis CSM.

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a precizat pe Facebook că astfel de decizii fac de râs Consiliul Superior al Magistraturii. 

"Conform unei decizii a Secției de judecători a CSM de astăzi este liber la blestemat. O nouă ispravă a găștii Savonea și Baltag din CSM! Pai cum să sancționeze Baltag un discurs similar cu al ei, nu?? Doar 4 membri ai Secției de judecători din CSM au votat pentru admiterea cererii formulate de președintele CSM de apărare a independenței și reputației profesionale a doamnei Claudia Jderu. Restul de 6 judecători au considerat că este ok ca doamna judecător Jderu să fie blestemată și linșată public! Astfel de decizii pur și simplu fac CSM-ul de râs!", a scris Birchall pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.