Turnătorul ”Manole” al Securității, Mugur Isărescu, un soi de Fidel Castro al BNR! ”Cum, domnule, acest simplu contabil RSR conduce BNR de treizeci de ani, cînd există numeroși români cu doctorate în economie la Sorbona, Oxford?”


Turnătorul ”Manole” al Securității, Mugur Isărescu, un soi de Fidel Castro al BNR! ”Cum, domnule, acest simplu contabil RSR conduce BNR de treizeci de ani, cînd există numeroși români cu doctorate în economie la Sorbona, Oxford?”

Scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță amintește, pe pagina de Facebook a domniei sale, că ”Dăncilă e... dăncilă”, motiv pentru care nu dânsa este adevărata problemă de la BNR, problemă care trenează de trei decenii, ci chiar Mugur ”Manole” Isărescu, veșnicul șef al amplasamentului. 

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Cristian Bădiliță: 

”Pe 5 iulie 2019 scriam de mă prăpădeam, în cunoștință de cauză: ‹Isărescu e un soi de Fidel Castro al BNR. Mă întreb, mă reîntreb pentru ce avem atîția compatrioți școliți în Occident? Tot cozile de topor made în RSR fac și dreg. În toate domeniile. Cum, domnule, acest simplu contabil RSR conduce BNR de treizeci de ani, cînd există numeroși români cu doctorate în economie la Sorbona, Oxford, Berlin et j'en passe? Doar eu cunosc vreo zece. Felul însuși de a vorbi al lui Isarescu e suficient pentru a defini personajul. Fiecare fonem pare cîntărit în aur: Vă acord trei fraze, ciumeților, nu mai mult, pentru că mi se devalorizează geniul!› (închei autocitatul din 2019). 

Dăncilă e problema? Dăncilă e... dăncilă. Și dacă vă mai spun și cine-i cel mai bun prieten al contabilului BNR (unul cu catedrală) degeaba vă spun. Peste 10 ani iar o să vă întrebați cum de nu v-ați dat și voi seama. Totul se vede cu ochiul liber în RSR. Dar trebuie să-ți folosești ochii”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.