Adrian Vasilescu, pus la punct de Cristian Diaconescu: "Dăncilă nu are absolut niciun fel de deschidere la nivelul UE sau în orice altă zonă pe care am putea-o considera relevantă din perspectiva BNR"


Adrian Vasilescu, pus la punct de Cristian Diaconescu: "Dăncilă nu are absolut niciun fel de deschidere la nivelul UE sau în orice altă zonă pe care am putea-o considera relevantă din perspectiva BNR"

Președintele PMP Cristian Diaconescu a declarat miercuri, 19 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că noul consultant al BNR, ne referim la fostul premier Viorica Dăncilă, nu are absolut niciun fel de deschidere la nivelul Uniunii Europene sau în orice altă zonă relevantă. 

"Legat de un sigur aspect aş vrea să fac o menţiune, cu îngăduinţa dumneavoastră, în măsura în care îmi acordaţi un anume nivel de credibilitate în ceea ce priveşte relaţiile internaţionale. Doamna Dăncilă nu are absolut niciun fel de deschidere la nivelul Uniunii Europene, la nivel european sau în orice altă zonă pe care am putea-o considera relevantă din perspectiva Băncii Naţionale, pentru că am văzut o explicaţie din acest punct de vedere. Nu...din punct de vedere al politicienilor de la Bucureşti, o deschidere internaţională şi relaţii parteneriale, cum s-a sugerat, pe persoană fizică într-un fel, au cam cinci sau şase cetăţeni români, dintre care practic în zone de decizie nu sunt decât doi", a zis Cristian Diaconescu.

Totodată, Cristian Diaconescu a ironizat obiceiul politicienilor români de a concura în ceea ce privește postarea pozelor pe care le-au făcut cu diverși președinți ai SUA, completând în acest context că în România, în funcție, există doar 2 persoane care au cu adevărat o deschidere la nivel internațional și anume președintele Klaus Iohannis, respectiv guvernatorul BNR Mugur Isărescu. 

"După ce s-a ales şi Biden, am văzut competiţia cu poze, e interesant, arată un anume tip de nivel politic complexat să îşi închipuie că pozele sunt relevante pentru a-ţi arăta credibilitatea. Deci, vă spun, sunt cam cinci-şase persoane în România, doi în funcţie. Cei doi în funcţie sunt preşedintele şi guvernatorul Isărescu, ca lucrurile să fie clare. Restul...", a zis Diaconescu.

Afirmațiile lui Cristian Diaconescu au venit în condițiile în care Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a explicat marți, la Digi24, criteriile care s-au aflat la baza selectării fostului premier Viorica Dăncilă în echipa BNR, printre care faptul că aceasta a stat la cafea cu ecologiștii de la nivel european, având astfel posibilitatea de a deschide anumite uși în cadrul UE. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.