VIDEO Metrorex vrea să-l lase pe Rădoi fără sediul de la Piața Unirii. Baronul sindical trece la amenințări: "Nu voi ieși decât dacă îmi dau foc, mă omoară"


VIDEO Metrorex vrea să-l lase pe Rădoi fără sediul de la Piața Unirii. Baronul sindical trece la amenințări: "Nu voi ieși decât dacă îmi dau foc, mă omoară"

Metrorex va demara acţiunile necesare pentru asigurarea pazei la metrou de către Jandarmerie, potrivit unei adrese transmisă de companie către "Unitatea" - Sindicatul Liber din Metrou, condus de Ion Rădoi, şi publicată luni de organizaţia sindicală.

"Cu referire la propunerea dumneavoastră ca paza în reţeaua de metrou să fie asigurată de jandarmi (...), în scopul de a materializa propunerea (...), vom demara acţiunile necesare pentru asigurarea prezenţei jandarmeriei în cadrul reţelei de metrou care să asigure paza bunurilor materiale, ordinea publică, siguranţa călătorilor şi a lucrătorilor de la metrou", se menţionează în adresa trimisă de Metrorex către USLM, conform copiei publicată de organizaţia sindicală.

Documentul este datat vineri, 21 mai, şi semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, potrivit copiei remisă jurnaliştilor de reprezentanţii USLM.

Preşedintele USLM, Ion Rădoi, a apreciat că folosirea Jandarmeriei pentru serviciile de pază în sistemul de metrou ar dubla costurile plătite în prezent pentru acestea.

"S-au făcut nişte comparaţii cu firmele de pază actuale şi Jandarmeria, din câte cunosc, ar duce cel puţin la un preţ dublu. Dar nu ştiu cifra, ştiu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte", a declarat Ion Rădoi într-o conferinţă de presă.

Liderul sindicatului de la metrou a mai precizat că în prezent există între 500 şi 600 de paznici, angajaţi ai unei firme private, care asigură siguranţa în sistemul de metrou.

"Nu ştiu cu exactitate, dar din datele pe care le deţinem şi noi, la firma de pază sunt 500 - 600, pe acolo", a arătat Ion Rădoi.

În aceeaşi adresă, Metrorex propune organizaţiei sindicale de la metrou să elibereze spaţiul de la Piaţa Unirii 1 dat în folosinţa USLM pentru ca acesta să fie folosit de Jandarmerie, urmând ca Metrorex să ofere organizaţiei sindicale spaţii în cadrul Depoului Pantelimon.

Liderul USLM a respins această propunere şi apreciat că ea reprezintă o încercare a Metrorex de a destabiliza organizaţia sindicală.

"Este o încercare de destabilizare a sindicatului, asta este clar. Aduc 5 jandarmi aici (în sediul USLM de la Piaţa Unirii 1, n.red.) şi te dau afară", a adăugat Ion Rădoi.

Ion Rădoi a adăugat că nu va ieşi din biroul său de la Piața Unirii 1 decât dacă i se va "da foc" sau dacă va fi "omorât".

"Atât timp cât avem sediul aici, cât timp avem hotărârea judecătorească de înfiinţare din ianuarie 1990, fiind primul sindicat înregistrat... nu ştiu. Eu, cel puţin personal, şi cred că şi colegii mei sunt de acord, nu ştiu dacă aţi văzut dar biroul meu din Piaţa Unirii 1 are vreo doi metri. Eu de acolo nu voi ieşi decât dacă îmi dau foc, mă omoară, că oricum m-au ameninţat", a mai precizat liderul USLM. (sursa: Agerpres)

Vedeți video de la 15:17:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.