VIDEO Medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la SJU Neamţ, premiat de OMS: "Mi-am făcut datoria față de pacienții mei"


VIDEO Medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la SJU Neamţ, premiat de OMS: "Mi-am făcut datoria față de pacienții mei"

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a amintit luni, 14 mai, în discursul său din deschiderea Adunării Generale, despre puterea de sacrificiu de care a dat dovadă medicul-erou de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, şi a anunţat că acesta este premiat pentru curajul său.

"Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. El se afla în tură în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienţi cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienţi au murit în incendiu. Încercând să salveze pacienţii, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din corp", a precizat directorul OMS.

"Azi îi vom oferi un premiu pentru a onora serviciul său, sacrificul făcut şi exemplul (pe care l-a oferit)", a mai declarat directorul OMS despre medicul-erou român, reamintind că astfel de cazuri reprezintă doar câteva exemple dintre milioanele de poveşti despre curaj, suferinţă, disperare, luptă şi triumf ale personalului medical aflat în luptă cu pandemia. (sursa: Agerpres)

La primirea premiului, care s-a produs online, medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamț în timp ce încerca să-și salveze pacienții, a declarat că nu a făcut decât să își îndeplinească datoria față de aceștia și față de colegii din unitatea medicală menționată anterior. 

Cătălin Denciu: "Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea OMS. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Îi mulțumesc directorului general (al OMS - n.red.) pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni datorită cărora mă aflu aici în fața dvs. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Nu sunt un om care să vorbească mult. Așa cum am spus, consider că mi-am făcut datoria față de pacienții și colegii mei. Haina de doctor vine cu responsabilități și așteptări uriașe. Vă îndemn să fiți alături de personalul medical, să-l sprijiniți și să luptați împreună cu el pentru a învinge pandemia. Eroi sunt cei care zi de zi, pentru mai bine de 1 an, continuă, în ciuda tuturor greutăților, să fie alături de pacienți și de familiile lor. Este un premiu al celor rezistenți, al celor care nu cedează și al celor care merg mai departe. Sunt mândru să fiu alături de acești oameni. Sănătatea este o victorie împotriva suferinței și a bolii. Împreună vom învinge!".

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.