Anunț-bombă: Partidul Comunist Chinez a luat hotărârea de a încuraja familiile să aibă trei copii


  • ACP
  • May 31, 2021 12:22
  • 2285
Anunț-bombă: Partidul Comunist Chinez a luat hotărârea de a încuraja familiile să aibă trei copii

Țara cea mai populată din lume, China, a luat multă vreme măsuri dure pentru a-și reduce populația, cea mai cunoscută politică în sensul acesta fiind cea impusă de președintele Deng Xiaoping în 1980, care obliga chinezii să nu aibă mai mult de un copil. În 2015 s-a trecut la impunerea limitei de doi copii, lucru care fusese deja permis de la sfârșitul anilor '80 în anumite situații, cum ar fi în cazul familiilor din zona rurală ori în privința celor ce aparțineau unor minorități etnice.

Acum, deși populația Chinei este în creștere, fapt făcut cunoscut de recensământul de anul trecut, Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez a luat o hotărâre radicală – statul chinez va încuraja familiile să aibă cel de-al treilea copil! Anunțul a fost făcut azi, după ultima ședință a celui mai înalt eșalon al comuniștilor chinezi, la puțin timp după publicarea rezultatelor recensământului care a arătat că în 2020 China avea o populație de 1.412 miliarde locuitori, mai mult cu 12 milioane față de 2019.  

Astfel, Biroul Politic prezidat de Xi Jinping a luat decizia anunțată azi, motivul prezentat fiind îmbătrânirea accelerată a populației.  

"Politicile privind nașterea vor fi îmbunătățite în continuare. Politica ce permite unui cuplu să aibă trei copii va fi introdusă cu măsuri de susținere. Acest lucru va îmbunătăți structura populației din China", se spune în declarația înalților oficialilor comuniști. Alte măsuri includ amânarea vârstei de pensionare și campaniile de educație a valorilor căsătoriei și a familiei în rândul tinerilor. Vor fi îmbunătățite serviciile de îngrijire a copilului, concediul de maternitate și asigurarea de naștere a copilului, se arată în comunicat. (sursa: AICI)

În Europa, unde populația este în scădere abruptă, Ungaria este țara cu cea mai serioasă politică de susținere a familiilor pentru a avea trei copii, guvernul acordând 32.000 euro la nașterea celui de-al treilea copil. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.