SONDAJ exploziv: PAS ar putea obține majoritatea parlamentară! Cine mai intră în Legislativ. Care sunt PROCENTELE


SONDAJ exploziv: PAS ar putea obține majoritatea parlamentară! Cine mai intră în Legislativ. Care sunt PROCENTELE

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, în noul legislativ ar accede trei forțe politice, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar putea obține o majoritate. Datele se regăsesc în sondajul realizat de Comunitatea WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice.

Din numărul alegătorilor deciși, PAS este susținut de 50,5% din respondenți. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar putea fi votat de 32,5%, iar Partidul „Șor” – 5,1%.

Blocul „Renato Usatîi” ar obține 5%, însă potrivit legislației, pragul minim de reprezentare pentru un bloc electoral este de 7%.

Potrivit Deschide.md, sondajul a fost realizat în perioada 2-8 iunie pe un eșantion de 1154 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 2,9%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.