300 de parlamentari. Adela Mîrza: "Dacă e nevoie reluăm referendumul"


300 de parlamentari. Adela Mîrza: "Dacă e nevoie reluăm referendumul"

Adela Mîrza, recent aleasă în funcția de președintă a partidului Alternativa Dreaptă, a declarat joi, 10 iunie, în emisiunea TalkShow Direct de la Napoca Live, că susține reducerea numărului de parlamentari la 300 și, dacă e nevoie din motive procedurale, ar trebui reorganizat referendumul, al cărui rezultat nu a fost implementat din 2009 încoace. 

Moderator: În timpul mandatului lui Traian Băsescu am avut un referendum cu un Parlament cu 300 de parlamentari. Susțineți această idee? 

Adela Mîrza: Absolut. Și eu și colegii mei de partid, pe care îi știu de peste 10 ani, toți am susținut Parlamentul cu 300 de parlamentari. Mi-a explicat cineva la un moment dat că acest referendum nu va putea fi pus în practică din anumite considerente, vicii de procedură, iar de aceea nu poate fi aplicat. Eu zic că se poate, iar dacă e nevoie în reluăm. 

Moderator: Trebuie doar voință politică. 

Adela Mîrza: Da. Nu se vrea deocamdată să fie 300 de parlamentari. Ne-ar fi mult mai ușor. Gândiți-vă că Congresul SUA are peste 500 de membri. Și totuși vorbim despre SUA. Noi suntem România și avem cam tot același număr. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.