La inițiativa stângii ecologiste, CE e pe cale sa schimbe radical zootehnia europeană. Interzicerea creșterii animalelor în cuști ar putea închide multe ferme și va crește abrupt prețul cărnii în Europa


  • ACP
  • Jun 12, 2021 11:58
  • 2771
La inițiativa stângii ecologiste, CE e pe cale sa schimbe radical zootehnia europeană. Interzicerea creșterii animalelor în cuști ar putea închide multe ferme și va crește abrupt prețul cărnii în Europa

Comisia Europeană are de răspuns zilele acestea unei rezoluții a Parlamentului European, adoptată joi, cu o majoritate covârșitoare, care e pe cale să schimbe radical zootehnia europeană într-un sens absolut nedorit de fermieri dar și de consumatorii europeni. 

Deputații europeni au solicitat Comisiei Europene să impună interzicerea creșterii și ținerii animalelor în cuști și trecerea la sisteme de adăpostire care să corespundă nevoilor lor specifice, stipulând că înainte de a se face modificările legislației, producătorilor din zootehnie trebuie să li se acorde o perioadă de tranziție și un sprijin adecvat pentru a putea trece în condiții bune la zootehnia fără cuști. Asta presupune sprijin financiar masiv dar și formare profesională, pe care deputații europeni susțin că trebuie acordate și pentru ca fermierii europeni să nu își piardă avantajul competitiv. 

De asemenea, s-a solicitat ca și produsele care vor fi importate în țările Uniunii Europene să respecte standardele creșterii fară cuști. 

Parlamentarii europeni au adoptat această direcție urmând unei inițiative care a strâns peste 1,4 milioane de semnături de la peste 18 state membre în ultimele câteva luni. 

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, și-a exprimat pe Twitter sprijinul pentru inițiativă, reafirmând angajamentul Comisiei de a îmbunătăți situația animalelor din fermele zootehnice, lucru susținut și de comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski încă din luna aprilie. 

Reacționând la rezoluția Parlamentului European, secretarul general al Asociației Fermierilor din Uniunea Europeana, Pekka Pesonen, a declarat: „Fermierii sunt gata să facă mai multe investiții, dar nu cu prețul supraviețuirii lor”

E foarte posibil însă ca odată pusă în aplicare, aceasta rezoluție să ducă la închiderea multor ferme europene și la creșterea masivă a prețului produselor animale. Astfel va fi realizată scăderea consumului de carne în Europa, mult dorita pandalie a ecologiștilor radicali și marxiști, ceea ce va duce și la scăderea emisiilor de carbon datorate creșterii animalelor – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.