Premierul Cîțu și coaliția „WOW” anunță rezultate economice record pentru România, dar amână majorarea minusculei alocații pentru copii. Activist civic: „WOW! WOW! A crescut economia de au amânat creșterea alocațiilor!”


Premierul Cîțu și coaliția „WOW” anunță rezultate economice record pentru România, dar amână majorarea minusculei alocații pentru copii. Activist civic: „WOW! WOW! A crescut economia de au amânat creșterea alocațiilor!”

Lideri ai actualei coaliții de guvernare au anunțat deja în spațiul public că majorarea alocațiilor pentru copii se amână, prima creștere producându-se abia la începutul lui 2022, cu 20% plus indexarea cu rata inflației.  

„De la 1 ianuarie 2022 (vor creşte alocaţiile pentru copii – n.red). Aceasta este decizia coaliţiei, indiferent de ce amendament s-a aprobat astăzi. De la 1 ianuarie 2022 alocaţiile vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei conform legii”, a precizat Ludovic Orban, liderul PNL și președinte al Camerei Deputaților. 

De altfel, premierul Florin Cîțu anunțase deja cu vreo zece zile înainte că alocațiile nu vor mai creștere în etapele stabilite anul trecut, fiind alt context economic în care Guvernul încearcă să reducă deficitul. Tot premierul însă se lăuda public cu performanțele economice „WOW” ale României, afirmând public că FMI estimează cu creștere economică, în 2021, cu 7%.  

În acest context, o cunoscută activistă civică, Irina Zamfirescu (Activewatch), ironizează entuziasmul premierului apropo de performanțele economice extraordinare ale României care este însă în situația de nu putea oferi niște alocații decente pentru copii, ba mai mult, taie și din fondurile destinate transportului elevilor.  

Irina Zamfirescu, pe pagina sa de Facebook: „WOW WOW! A crescut economia de au amânat creșterea alocațiilor pentru la anul!  WOW again: a crescut economia de transportul intrajudetean gratuit al elevilor s-a transformat în decont și a fost limitat la 50 km.  E foarte potrivit să cârpim financiar țara de pe la elevii care, na, aceia care sunt din medii defavorizate, s-o zicem p-aia dreaptă, de mai bine de un an nu prea au făcut școală. Dar e mișto că vorbim despre sustenabilitatea sistemului de pensii. Care, na, copiii de azi, salariații de mâine. Bravo!".

Florin Cîțu, în data de 28 mai, pe pagina sa de Facebook: „FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări, români! FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială).  FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creștere economică din UE.  Rezultatul reformelor implementate începe să se vadă. România merge în direcția bună. Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie. Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.