Lovitură pentru regimul criminal din Iran: SUA a preluat fără avertisment mai multe site-uri de propagandă controlate de Teheran


  • ACP
  • Jun 22, 2021 21:39
  • 2213
Lovitură pentru regimul criminal din Iran: SUA a preluat fără avertisment mai multe site-uri de propagandă controlate de Teheran

Mai multe site-uri de știri controlate de iranieni sau legate de statul iranian au fost închise brusc, marți, după ce au fost preluate forțat de către autoritățile americane, după cum arată anunțul postat pe site-urile despre care sunt informații că ar fi fost confiscate. 

Între acestea se află site-urile a două grupuri de știri care aparțin statului iranian, Press TV și Al Alam, dar și canalul de știri prin satelit Al Masirah al rebelilor Houthi din Yemen. 

Fiecare site afișase marți o singură pagină cu declarația că „a fost confiscat de guvernul Statelor Unite”, făcând trimitere la legile sancțiunilor statului american, însoțite de sigiliul FBI și al Departamentului de Comerț al Statelor Unite. 

Autoritățile de la Teheran au declarat că nu le sunt clare circumstanțele în care au fost confiscate site-urile de către autoritățile americane, iar Marzieh Hashemi, o prezentatoare cunoscută a Press TV a declarat pentru Associated Press că cei de la postul iranian erau la curent cu confiscarea, dar nu aveau mai multe informații legate de acest fapt. 

„Încercăm doar să ne dăm seama ce înseamnă acest lucru”, a mai spus ea. 

Oficialii americani nu declarat încă nimic despre confiscarea site-urilor de știri, dar agenția de știri IRNA din Iran a făcut deja cunoscut faptul că site-urile web au fost confiscate de Departamentul de Justiție al SUA. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.