Deputatul PNL Bogdan Huțucă: "O veste excelentă: românii NU vor mai plăti taxă la podurile dunărene!"


Deputatul PNL Bogdan Huțucă: "O veste excelentă: românii NU vor mai plăti taxă la podurile dunărene!"

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat miercuri, 23 iunie, că proiectul de lege pe care l-a inițiat în vederea anulării taxei pe care o plătesc cetățenii pentru a trece podurile dunărene a fost adoptat astăzi de Comisia pentru Transport și Infrastructură din Camera Deputaților. Totodată, Huțucă a explicat de ce este discriminatorie respectiva taxă. 

"Comisia pentru Transport și Infrastructură din Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege pe care l-am depus în urma cu trei ani, care anulează taxa peste podurile dunărene. Acest lucru reprezintă o veste foarte bună atât pentru dobrogenii care folosesc foarte des aceste treceri cât și pentru românii care merg la mare. Taxa respectivă este una discriminatorie. Ea nu se justifică, deoarece șoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naționale. Nu este corect ca unii români să plătească suplimentar aceeași taxă! Românii care trec peste podurile Cernavodă - Fetești și Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din rațiuni pur financiare", a zis liderul liberal.

Deputatul PNL a mai precizat că eliminarea taxei va ajuta antreprenorii români, în special pe cei dobrogeni, dar și consumatorii din întreaga țară.  

"Prin eliminarea acestei taxe sprijinim indirect atât antreprenorii, în special transportatorii, cât și angajații constănțeni. Pentru a avea o economie puternică și sănătoasă trebuie să înlăturăm bariere din calea antreprenorilor", a mai spus Huțucă.

De asemenea, liderul PNL Constanța a menționat că Guvernul condus de liberali va continua investițiile în infrastructură. Pe de altă parte, Huțutcă a adăugat că eliminarea acestei taxe nu va afecta bugetul CNAIR din acest an.

"Propunerea noastră este ca aceste taxe să fie eliminate de la începutul anului viitor, pentru a nu afecta în niciun fel bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în acest an. România are nevoie de investiții majore în infrastructură și guvernul liberal va face aceste investiții cu bani europeni, cu finanțare din PNRR și cu bani de la bugetul de stat", a conchis liderul liberal.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.