Statul român, batjocorit de Ludovic Orban prin decorarea comunistei Zinaida Greceanîi. Alternativa Dreaptă cere retragerea distincției


Statul român, batjocorit de Ludovic Orban prin decorarea comunistei Zinaida Greceanîi. Alternativa Dreaptă cere retragerea distincției

În plină campanie pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, statul român a ales să dea cel mai prost semnal posibil. Al treilea om în stat, Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și al PNL, a găsit de cuviință să o decoreze marți, 22 iunie, cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), pe comunista rusofilă Zinaida Greceanîi, românofobă notorie și slugă predilectă a lui Igor Dodon, candidată a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Singura formațiune politică care a taxat gestul reprobabil al președintelui PNL este Alternativa Dreaptă, condusă de Adela Mîrza, care a înaintat o scrisoare deschisă către Conducerea Camerei Deputaților prin care se solicită retragerea distincției oferite comunistei Greceanîi. 

"România nu trebuie să decoreze comuniștii.

Alternativa Dreaptă a înaintat o scrisoare deschisă către conducerea Camerei Deputaților prin care solicită retragerea distincției oferite activistei comuniste Zinaida Greceanîi.

Președintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul lucrărilor sesiunii a 57-a a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), a decis să o decoreze pe Zinaida Greceanîi cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).

Acest gest este o ofensă adusă oamenilor care s-au jertfit pentru eliberarea de sub ocupația comunistă, atât în România, cât și în Basarabia. Doamna Zinaida Greceanîi activează de zeci de ani împotriva intereselor României în Republica Moldova, fiind un lider comunist care a ordonat o represiune armată împotriva tinerilor basarabeni care cereau Unirea cu România și care au pus în cele din urmă capăt regimului autoritar condus de Vladimir Voronin.

Alternativa Dreaptă promovează și susține relațiile speciale cu Republica Moldova, aspirațiile de integrare europeană ale cetățenilor săi, precum şi renașterea sentimentului pro-românesc la nivelul societății din Republica Moldova, cu scopul realizării dezideratului comun al Unirii celor două state prin acţiuni ferme şi cuprinzătoare.

Comunitatea istorică de limbă și de cultură, precum și aspirația către unitate, impun României ca relația cu Basarabia să devină o prioritate reală, nu doar pretext pentru declarații și gesturi simbolice. Cu atât mai mult cu cât cooperarea și integrarea reprezintă avantaje incontestabile pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Prin prezenta scrisoare deschisă solicităm, așadar, retragerea acestei distincții, asumarea greșelii și prezentarea scuzelor de rigoare", a transmis Alternativa Dreaptă într-un comunicat. 

Distincția oferită de Ludovic Orban: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.