VIDEO. Deputatul USR Emanuel Ungureanu o atacă pe colega sa Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, cerându-i demisia, din studiourile Antenei3. Parlamentarul a devenit invitat permanent în emisiunea toxicului Mihai Gâdea care îl tratează prietenește și chiar îl apără de răutățile lui Mugur Ciuvică


VIDEO. Deputatul USR Emanuel Ungureanu o atacă pe colega sa Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, cerându-i demisia, din studiourile Antenei3. Parlamentarul a devenit invitat permanent în emisiunea toxicului Mihai Gâdea care îl tratează prietenește și chiar îl apără de răutățile lui Mugur Ciuvică

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, față de care șeful propagandei securistului hoțoman Dan Voiculescu, Mihai Gâdea, are o atitudine binevoitoare și politicoasă cel puțin surprinzătoare, a devenit, alături de Antena 3, principala voce din spațiul public care critică decizia colegei sale de partid Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, de a reorganiza Institutul de Transplant Renal și Urologie din Cluj Napoca, pe fondul lipsei de finanțare.  

Ungureanu, care a lucrat ca asistent social în cadrul institutului, este un bun cunoscător al situației de acolo, dar prezența sa permanentă la Antena3 -  unde recent a criticat-o și pe Clotilde Armand într-un context legat de războiul gunoaielor de la Sectorul 1, iar, marți seară, mult mai dur pe Ioana Mihăilă - nu face decât să credibilizeze cel mai toxic post de televiziune, chiar dacă, aparent, acceptă invitația de a vorbi la Sinteza Zilei pentru a face cunoscut și punctul de vedere al formațiunii din care face parte. Tot mai des în ultima vreme însă, Ungureanu se aliniază mesajelor critice lansate de controversații Mugur Ciuvică, Bogdan Chirieac, Mircea Badea, de a căror simpatie pare, de asemenea, să se bucure.  

„Este exclus să se închidă Institutul de Transplant din Cluj. Ce este pentru mine foarte trist este că această organizare pe care vrea să o facă Ministerul Sănătății nu a fost discutată cu mine, cu conducerea acestui spital cu cei care sunt angajați acolo, şi care, atenţie, sunt foștii mei colegi. 

Eu am fost angajat în cadrul acestui institut ca asistent social. Îl cunosc pe doctorul Moga de când era medic rezident și știu cât de greu a fost să luptăm și să punem pe linia de plutire Institutul. 

Ce m-a deranjat pe mine foarte mult și am intrat într-o situație de tensiune cu propriul partid este atunci când ministrul meu mă minte. Acest lucru este inacceptabil pentru mine sau îmi ignoră mesajele disperate prin care spuneam că șeful Casei de Asigurări și ministrul Sănătății și ține de cuvânt când promite unei instituții medicale că face ceva. 

În clipa în care ministrul Sănătății sau șeful Casei de Asigurări îmi spune mie și managerului și ceva despre aceste angajamente nu poate fi doar o vibrație în van. Dacă spunem ceva trebuie să se întâmple. 

De aceea mă deranjează foarte tare atitudinea doamnei Ioanei Mihăilă pentru care eu am avut multă răbdare", a precizat Ungureanu la Antena3. Vezi video de la finalul textului.

Anterior, deputatul userist scrisese într-un comentariu pe Facebook:  

„Am lucrat în acest Institut ca asistent social, am intrat acolo prin concursul, l-am salvat din ghearele lui Lucan. Nu o să accept să fie batjocorită munca oamenilor de acolo. Acolo este un Institut de elită, are nevoie de o finanțare corespunzătoare, nu de transformarea lui într-o secție de spital cu o finanțare și mai nesigură. Știu perfect ce vorbesc. Cunosc acest spital din anul 2002. Doamna Mihăilă nu a avut bunul simț să mă consulte în această decizie pripită și nefundamentată chiar dacă sunt deputat și membru al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților”. 

În ceea ce privește declarațiile lui Ungureanu la adresa lui Armand, acestea au fost făcute în contextul în care Gâdea citea, în direct, un mesaj venit din partea lui Dan Barna, copreședintele USR PLUS, care lăuda activitatea și atitudinea primăriței de la Sectorul 1. "Clotilde a refuzat să mai zică 'Asta e!'. Şi acesta e meritul real. Pentru că a intrat într-o luptă unde nimeni nu îi dădea nicio şansă şi e victima unui linşaj mediatic, cred că fără precedent pentru un primar din România", preciza Barna. Ungureanu a refuzat să comenteze afirmațiile șefului său pe linie de partid, precizând că are nevoie să fie demolate urgent „cotețele” din curtea Spitalului Grigore Alexandrescu și că Armand este responsabilă pentru criza gunoaielor de la Sectorul 1 „Mă interesează și situația cu șobolanii. Dna C. Armand să-și ducă lupta foarte bună cu mafia unde vrea ea, dar să știe că are o responsabilitate să ne scape de gunoaie”, a afirmat Ungureanu în ediția Sinteza Zilei din 23 iunie. 

Angajații Institutului de Transplant Renal și Urologie din Cluj Napoca, au participat luni la prânz la un protest organizat în fața clădirii unității medicale și au vorbit despre "probleme grave" cu care se confruntă institutul, despre un "total dezinteres al ministrului Sănătății de a asigura continuitatea activității Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca" și despre "riscul de desființare a singurei instituții medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României". 

„Institutul de Urologie şi Transplant îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care aparţine Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj Napoca, clădire care este împărţită cu spaţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi anume Clinica Medicală II şi Clinica Chirurgie 2 din Spitalul Judeţean Cluj Napoca. Practic, se află la ultimul nivel şi la mansarda acestei clădiri. Nefiind comunicare între cele două instituţii, nu s-au putut face demersurile pentru asigurarea evacuării în siguranţă la incendiu, motiv pentru care IGSU nu a putut elibera aviz de securitate la incendiu, problemă care în această situaţie şi în acest context nu poate fi rezolvată. (...) În aceste condiţii, considerăm oportună reorganizarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj prin includerea în structura funcţională a Spitalului Clinic Judeţean Cluj Napoca sub forma unui Centru de Urologie şi Transplant Renal", a declarat luni ministrul Sănătății, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. 


 Ioana Mihăilă a precizat că le va fi asigurat accesul pacienților la serviciile de urologie şi de transplant renal şi nu vor fi discontinuități în tratament: "Săptămâna trecută, la solicitarea cadrelor medicale din cadrul institutului, am fost în vizită pentru a vedea problemele cu care aceştia se confruntă. Solicitările pe care cei din Institutul de Urologie şi Transplant renal ni le-au transmis au fost: mărirea tarifului pe caz ponderat, solicitare transmisă CNAS, includerea în programul de acţiuni prioritare pentru anestezie şi terapie intensivă şi modificarea cadrului legislativ pentru acţiunile prioritare de transplant (...) şi cheltuieli de personal. Referitor la mărirea tarifului pe caz ponderat, menţionez că ne-am consultat cu colegii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi, conform datelor pe care aceştia le au disponibile, Institutul de Urologie şi Transplant Renal se află în primele 10-15 spitale din ţară din cele 400 de unităţi sanitare spitaliceşti din ţară ca valoare a tarifului pe caz ponderat, cu o valoare de 1.839 lei, mai mult decât Spitalul Clinic Parhon din Iaşi, care desfăşoară o activitate similară sau ca Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, tarifele acestora fiind de 1.726 şi respectiv de 1.800 lei".



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.