Claudiu Năsui taie în carne vie în Ministerul Economiei: "Am desființat 40 de sinecuri!"


Claudiu Năsui taie în carne vie în Ministerul Economiei: "Am desființat 40 de sinecuri!"

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat miercuri, 30 iunie, că a desființat 40 de sinecuri care pe hârtie ar fi trebuit să promoveze turismul, dar în realitate au fost create de PSD pentru clientela de partid cu scopul de a le asigura unor pesediști "salarii de mii de euro pe lună şi pensii speciale". De asemenea, Năsui a precizat ce soluție a găsit pentru a reforma modul în care se promovează turismul. 

"În ședința de guvern de ieri, am desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială.

În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale.

Banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Statul trebuie nu doar să nu mai înființeze sinecuri, ci și să le desființeze pe cele existente.

Decât să plătească salarii de mii de euro și pensii speciale, statul mai bine lăsă banii contribuabililor care îi muncesc reducând impozitele pe muncă #ZeroTaxe.

E momentul să reformăm modul în care se promovează turismul. Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale", a scris ministrul Economiei pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.