Statul capturat de tot felul de "animale politice", înfrângere în instanță. Inginerul Gabi Musteaţă se va reangaja la Apele Române


Statul capturat de tot felul de "animale politice", înfrângere în instanță. Inginerul Gabi Musteaţă se va reangaja la Apele Române

Statul capturat de tot felul de "animale politice" a suferit o înfrângere notabilă. Amintim că Recorder a devoalat în urmă cu jumătate de an modul în care a fost angajată la Apele Române o chelneriță fără pregătire în domeniu, în timp ce inginerul care a dat în vileag acest lucru și s-a opus angajării acesteia, ne referim la Gabi Musteață, s-a ales cu o concediere. Angajarea chelneriței s-a făcut la comanda lui Petru Avram, penelistul care ocupa la acea vreme funcția de director al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, personaj care s-a autocaracterizat într-o declarație drept "animal politic". Între timp, Petru Avram și a sa chelneriță au ajuns în vizorul DNA și au rămas fără posturile de la Apele Române.

Mai mult, ceea ce trebuie menționat este că statul capturat de puzderia de "animale politice" a suferit o înfrângere în instanță, instituția Apelor Române fiind obligată să-l reangajeze pe inginerul Gabi Musteață, conform unui anunț al jurnalistului Alex Nedea de la Recorder, cel care a realizat ampla investigație pe subiectul în cauză. Sentința nu e definitivă. 

Decizia instanței, conform Ziarul de Iași: "Admite acţiunea formulată de reclamantul Mustaţă Gabi în contradictoriu cu pârâta Administraţia Bazinală de Apă Put - Bârlad. Anulează Decizia nr. 6/11.01.2021, Decizia nr. 318/17.12.2020 şi actul adiţional nr. 7467/17.12.2020, emise de pârâtă. Obligă pârâta să emită o nouă decizie prin care să reintegreze reclamantul pe funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II. Obligă pârâta să achite reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II, începând cu data de 08.02.2021 şi până la data reintegrării efective, precum şi dobânda legală începând de la data prezentei hotărâri. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu de avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare".

Alex Nedea, Recorder:"Vă mai aminintiți de Gabi Musteață? E inginerul de la Apele Române care a fost concediat la scurt timp după ce s-a opus angajării unei domnișoare la Serviciul de Apărare Împotriva Inundațiilor, o chelneriță cu studii aprofundate timp de cinci ani la Master (clubul Master). După publicarea materialului nostru, chelnerița a fost dată afară, Petru Avram, șeful care a promovat-o, a rămas fără funcția de director și a fost pus sub acuzare de DNA alături de chelneriță, dar dreptatea nu a fost pe deplin săvârșită. Totuși ieri s-a făcut cel mai important pas pentru îndreptarea situației:  

Tribunalul Iași a hotărât ca "Apele Române" să-l reangajeze pe inginerul Gabi Musteață și să îi plătească toate salariile la zi plus cheltuielile de judecată.  Sentința nu e definitivă, dar, conform unor surse, noua conducere a Administrației Bazinale "Prut-Bârlad" l-ar vrea înapoi la muncă pe Gabi Musteata. E un semn bun că România nu e chiar sat fără câini".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.