Guvernul Ungariei respinge atacurile venite din partea unor oficiali europeni. Subiectul care a provocat scântei


  • ACP
  • Jul 7, 2021 19:30
  • 1727
Guvernul Ungariei respinge atacurile venite din partea unor oficiali europeni. Subiectul care a provocat scântei

O declarație oficială a Guvernului de la Budapesta, semnată ieri de premierul Viktor Orban, denunță "atacurile politice brute și antidemocratice împotriva Ungariei" care au fost lansate de oficialii UE după apariția legilor Fidesz care interzic "portretizarea sau promovarea" conținutului LGBTQI+ către minori.  

"Tonul și declarațiile pe care le-au făcut amintesc de îndoctrinarea colonialistă a unei epoci considerate de mult dispărute și de declarațiile nerespectuoase făcute de către cei care se consideră superiori", se precizează în textul semnat de premierul maghiar pe 6 iulie.  

"Noi, în Europa Centrală, știm cum este atunci când partidul de stat sau regimul dictatorial ori puterile din afară doresc să educe copiii în locul părinților. Noi nu le-am permis nici comuniștilor să facă acest lucru, așa că nu le permitem apostolilor autoproclamați ai democrației liberale să educe copiii în locul părinților maghiari", se mai arată în declarația guvernului maghiar.  

În același act al Guvernului maghiar se spune și că "discursul urii împotriva Ungariei este interzis", premierul promițând să apere țara "folosind toate instrumentele juridice europene disponibile". 

"Protejarea drepturilor individuale ori colective ale celor care aparțin minorităților naționale, recunoașterea independenței și a suveranității constituționale și naționale, dreptul comunităților la auto-determinare și protecția copilului sunt obligatorii, spre deosebire de drepturile și valorile opționale europene", mai susține guvernul maghiar. (sursa: AICI)

Tot pe 6 iulie Judit Varga (foto 2), ministra Justiției, a acuzat agenția de știri germană DPA că a răspândit știri false ori tendențioase despre evaluarea Comisiei Europene în legătură cu PNRR-ul Ungariei. Judit Varga a spus că s-au făcut solicitări noi din partea Comisiei Europene, referitor la PNRR, după promulgarea legii privind protecția copilului, cu mențiunea că planul maghiar nu a fost respins. 

"Înainte ca aceasta campanie de știri false dusă împotriva Ungariei să înșele pe cineva, să fie clar: Bruxelles-ul nu a respins planul de recuperare maghiar!", a declarat ministra maghiară. (sursa: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.