Liderul senatorilor PNL pledează pentru o nouă SIIJ. Vlad Gheorghe, replică dură: "E o frică foarte mare de DNA! Cred că sunt oameni care au tot felul de schelete în dulap de ascuns"


Liderul senatorilor PNL pledează pentru o nouă SIIJ. Vlad Gheorghe, replică dură: "E o frică foarte mare de DNA! Cred că sunt oameni care au tot felul de schelete în dulap de ascuns"

Europarlamentarul USRPLUS Vlad Gheorghe a taxat într-un interviu acordat Epoch Times declarația liderului senatorilor PNL, Virgil Guran, conform căreia ar putea susține varianta UDMR prin se înființează o nouă SIIJ, dar în cadrul Parchetului General, cu scopul de a se evita redarea competenței către DNA pentru anchetarea magistraților corupți.  

CITIȚI ȘI: Liderul senatorilor PNL intervine în disputa din coaliție: "Desființarea SIIJ NU e o urgență! Amendamentul UDMR are multe elemente logice"

"Eu cred că este o problemă în momentul în care avem o asemenea diferenţă între opiniile personale ale unor oameni şi cea oficială a partidului din care fac parte. Dacă o poziţie merge într-o direcţie, şi cealaltă poziţie, cea personală, merge în direcţia diametral opusă, înseamnă că avem o problemă.

Adică nu poţi să susţii DNA şi lupta anticorupţie ca organizaţie, sau cel puţin oficial, şi neoficial ca individ să nu susţii DNA şi lupta sa anticorupţie. Cred că aici, mai mult decât o problemă de discurs, avem o problemă şi logică şi una politică.

Secţia Specială este o măciucă împotriva magistraţilor, problema Secţiei Speciale este că prin ea se poate pune o presiune nejustificată pe acei magistraţi care poate nu convin şi cred că avem destul de multe exemple negative vizând activitatea SIIJ, pe lângă absenţa oricărei reuşite, în afară de cazul 'Portocală', în schimb, avem tot soiul de decizii ciudate, precum renumărarea voturilor la Sectorul 1 al Capitalei, mandate de ascultare pentru jurnalişti şi tot felul de lucruri care nu au legătură cu obiectul său de activitate", a declarat Vlad Gheorghe.

Totodată, eurodeputatul a precizat că este preferabil să se tranșeze cât de curând desființarea SIIJ în Parlamentul României, pentru a se vedea cu claritate cine ce variantă susține.  

"Trebuie să trecem la vot pentru a vedea cine cum e. Cel mai clar lucru e votul. Eu, aici în Parlamentul European, şi îmi doresc ca şi colegii mei în Parlamentul Român să voteze şi să îşi arate opţiunile. Amânarea à la longue nu cred că ajută la nimic", a mai punctat Gheorghe.

Vlad Gheorghe a mai atras atenția că exponenții de la nivel politic care se împotrivesc redării competenței către DNA pentru anchetarea magistraților corupți au foarte probabil "tot felul de schelete în dulap de ascuns". 

"Înainte se chinuiau să mai mascheze împotrivirea față de DNA. Acum, din cauza răspunsului Comisiei de la Veneţia, lucrurile au devenit foarte transparente. Cred că e o frică foarte mare de DNA, cred că sunt oameni care au tot felul de schelete în dulap de ascuns, şi cred că întârzierea desfiinţării SIIJ şi luarea competenţelor DNA şi DIICOT convine celor care au fost parteneri cu Dragnea, cu Iordache şi care poate n-ar vrea să li se caute prin dulap să li se scoată din dulap acele parteneriate cu Dragnea şi costul lor, căci nu cred că i-a legat doar prietenia", a conchis europarlamentarul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.