Efectul amenințării lansate de Macron la adresa francezilor nevaccinați. Numărul record de programări online pentru vaccinare


  • ACP
  • Jul 13, 2021 18:05
  • 2026
Efectul amenințării lansate de Macron la adresa francezilor nevaccinați. Numărul record de programări online pentru vaccinare

Luni seara a fost înregistrat un număr record de programări pentru vaccinare în Franța, imediat după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat o serie de măsuri împotriva celor care nu sunt vaccinați. Site-ul Doctolib a raportat un record absolut, după cum spun cei de la publicația France 24. Concret, luni seara s-au înregistrat aproximativ 20.000 de programări pe minut, ceea ce a făcut că până marți dimineața să se înregistreze un total de 926.000 de persoane care și-au programat online vaccinarea.

Președintele Macron anunțase că de luna viitoare oricine dorește să iasă la un restaurant ori să meargă la teatru, la cinematograf, la un festival, la un centru comercial ori chiar să ia un tren pe distanță lungă, va trebui să prezinte dovada vaccinării ori un test negativ.  

"Vaccinarea nu este obligatorie imediat, dar vom extinde uzul permisului de sănătate la maximum, pentru a vă încuraja pe cât mai mulți dintre voi să vă vaccinați", a spus președintele Macron.  

De asemenea, Macron a anunțat că pentru personalul medical, pentru cei care lucrează în azilurile de bătrâni, alături de alții care mai lucrează cu persoane vulnerabile, vaccinarea va fi obligatorie din septembrie, lucru întărit și de ministrul Sănătății, Olivier Véran, care a declarat că din septembrie personalul medical nevaccinat nu va fi lăsat să lucreze și nu va fi plătit.  

Totodată, președintele francez a menționat și faptul că din septembrie va începe și vaccinarea cu cea de-a treia doza pentru cei care au fost vaccinați la începutul anului 2021.  

Noua strategie a statului francez, ce pare desprinsă din cea a creditului social din China comunistă, ar fi motivată de numărul crescând de cazuri noi cu varianta Delta a Covid-19, dar și de faptul că până acum doar puțin peste o treime din populația franceză s-a vaccinat cu ambele doze. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.