Derapaj ideologic al BLM. Controversata organizație ia partea regimului comunist din Cuba și lansează o serie de acuzații la adresa SUA după revolta anticomunistă desfășurată zilele trecute


  • ACP
  • Jul 15, 2021 18:40
  • 1900
Derapaj ideologic al BLM. Controversata organizație ia partea regimului comunist din Cuba și lansează o serie de acuzații la adresa SUA după revolta anticomunistă desfășurată zilele trecute

După demonstrațiile pentru libertate ale cubanezilor de zilele trecute, înăbușite cu forța de regimul comunist de la Havana, mișcarea Black Lives Matter din Statele Unite și-a arătat poziția față de ce se întâmplă în Cuba printr-o declarație ce pare venită mai degrabă de la Beijing ori Moscova. Astfel, pentru suferințele îndurate de poporul cubanez înrobit de dictatura comunistă, cei de la vârful mișcării Black Lives Matter spun că America ar fi cea vinovată și nu regimul criminal comunist.

"Black Lives Matter condamnă tratamentul inuman al guvernului federal american față de cubanezi și îl îndeamnă să ridice imediat embargoul economic", a transmis BLM. 

"Această politică crudă și inumană, instituită cu intenția explicită de a destabiliza țara și de a submina dreptul cubanezilor de a-și alege propriul guvern, se află în centrul crizei actuale a Cubei. Din 1962, Statele Unite au impus durerea și suferința asupra poporului cubanez prin tăierea hranei, medicamentelor și consumabilelor, ceea ce a costat minuscula națiune insulară aproximativ 130 de miliarde de dolari. Fără acești bani, Cubei îi este mai greu să achiziționeze echipamentele medicale necesare dezvoltării propriilor vaccinuri COVID-19 și echipamente pentru producția de alimente. Acest lucru vine în ciuda puternicului sistem medical cubanez și a istoricului de împrumutare a medicilor și asistentelor pentru dezastre din întreaga lume", au continuat cei de la BLM.

"Poporul din Cuba este pedepsit de guvernul american doar pentru că țara și-a menținut angajamentul față de suveranitate și autodeterminare. Liderii Statelor Unite au încercat să zdrobească această Revoluție de zeci de ani. În loc de prietenie internațională, respect și bunăvoință, guvernul SUA a instigat doar la suferința celor 11 milioane de oameni din țară - dintre care 4 milioane sunt negri și metiși", a mai precizat BLM. 

Ca și cum cele spuse nu erau suficiente, declarația BLM continuă "Cuba a demonstrat în mod istoric solidaritatea cu popoarele oprimate de origine africană, de la protejarea revoluționarilor negri precum Assata Shakur", care este unul dintre teroriștii cei mai căutați ai FBI, "prin acordarea azilului său, până la sprijinirea luptelor de eliberare a negrilor din Angola, Mozambic, Guineea Bissau și Africa de Sud. Acum, ne așteptăm ca președintele Biden sa pună capăt embargoului, lucru pe care l-a cerut și Barack Obama în 2016. Acest embargou este o încălcare flagrantă a drepturilor omului și trebuie să se încheie". 

Așadar nu numai că cei de la BLM acuză, absolut surprinzător, Statele Unite pentru suferințele și lipsurile celor din Cuba, dar pledează și pentru ridicarea embargoului impus asupra țării comuniste care nu a avut probleme în a aduce pe teritoriul său armamentul nuclear sovietic pentru a pune în pericol viețile a milioane de americani. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.