Rareș Bogdan: "Daniel Morar a venit cu o soluție și îl felicit! Aștept ca Ludovic Orban și Anca Dragu să treacă de îndată la tăierea pensiilor speciale!"


Rareș Bogdan: "Daniel Morar a venit cu o soluție și îl felicit! Aștept ca Ludovic Orban și Anca Dragu să treacă de îndată la tăierea pensiilor speciale!"

Judecătorul CCR Daniel Morar a declarat într-un interviu acordat Aleph News că, în baza deciziilor Curții, coaliția de la putere poate tăia toate pensiile speciale, cu excepția celor de care beneficiază magistrații. Morar a mai precizat că ultima decizie a CCR pe o asemena speță este ca "un manual pe pensii speciale". (mai multe detalii AICI)

În acest context, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan le-a solicitat președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, respectiv șefei Senatului, Anca Paliu Dragu, să treacă de îndată la tăierea pensiilor speciale ținând cont de jurisprudența CCR. De asemenea, Rareș Bogdan l-a felicitat pe judecătorul CCR Daniel Morar pentru că a venit cu o soluție pe tema tăierii pensiilor speciale. 

"Nu a existat suficientă voință până acum. E simplu. A existat o dată în data de 28 ianuarie 2020, la 54 de zile de la preluarea guvernării. Toate partidele care au promis asta au votat o lege în Parlamentul României. Legea a fost promulgată și nu a intrat în vigoare pentru că Renate Weber, din postura de Avocat al Poporului, a atacat legea, iar CCR, inclusiv din cauza pandemiei, a așteptat 5 luni de zile, până pe data de 10 mai, pentru a lua o decizie și a considera că e neconstituțională. La inițiativa colegilor mei Florin Roman și Robert Sighiartău am trecut a doua oară legea, de data asta de impozitare a pensiilor speciale cu până la 85%. Legea a fost trecută în data de 23 mai 2020 prin Parlament. Renate Weber a atacat și această lege, CCR a amânat de trei ori decizia, iar într-un final a fost luată hotărârea după alegerile parlamentare, în data de 14 decembrie 2020. Între timp, la începutul anului 2021, am reușit să tăiem definitiv pensiile speciale ale tuturor parlamentarilor. N-a mai atacat Avocatul Poporului, n-a mai ajuns la CCR vreo sesizare. Vreo 600 de foști și actuali parlamentari am văzut că au dat în judecată. Dar situația e simplă. S-au tăiat în cazul parlamentarilor. Iar domnul Daniel Morar a venit cu o soluție și îl felicit. De aici încolo aștept ca domnul Ludovic Orban și doamna Anca Dragu să treacă de îndată la tăierea pensiilor speciale", a declarat Rareș Bogdan. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.