Nesimțirea cosmică a Kremlinului: Rusia agresoare deschide un proces la CEDO împotriva Ucrainei. Prima plângere făcută de Rusia la CEDO împotriva altui stat, pe care tot ea îl agresează


  • ACP
  • Jul 22, 2021 18:37
  • 2732
Nesimțirea cosmică a Kremlinului: Rusia agresoare deschide un proces la CEDO împotriva Ucrainei. Prima plângere făcută de Rusia la CEDO împotriva altui stat, pe care tot ea îl agresează

Kremlinul a luat decizia complet aiuritoare de a deschide un proces împotriva Ucrainei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru o serie de probleme atribuite Ucrainei, de la violențele din timpul protestelor anti-guvernamentale din Kiev și doborârea avionului zborului MH17 în 2014, până la oprirea alimentarii cu apă a peninsulei Crimeea, marcând o premieră și pentru faptul că aceasta este prima plângere făcută de Rusia la CEDO împotriva altui stat. 

Asta în condițiile în care Rusia este de regulă țara reclamată, aproximativ un sfert din acțiunile instanței europene fiind deschise împotriva ei. 

Procuratura Generală a Rusiei, care reprezintă Moscova în instanța de la Strasbourg, a prezentat joi o listă cu 10 nemulțumiri care ar fi produse de Ucraina, între acestea numărându-se violențele împotriva rușilor și moartea unora dintre ei începând din timpul revoltelor din Kiev din 2014 și din războiul de 7 ani dus împotriva separatiștilor rusi, moartea celor 298 de persoane la bordul avionului Malaysia Airlines MH17, care s-ar fi produs din cauza eșecului Ucrainei de a închide spațiul aerian peste zona de luptă, oprirea alimentării cu apă a Crimeei din Nipru, de unde se alimenta cu aproximativ 90% din necesarul de apa, suprimarea libertății de exprimare prin interzicerea platformelor ruse de presă de pe internet și discriminarea companiilor rusești din Ucraina. 

Ca și cum reclamația Rusiei nu era destul de penibilă, Procuratura rusă a declarat că prin procesul CEDO încearcă de fapt să „restabilească pacea și armonia în Ucraina”... „Prin acesta acțiune se intenționează să se atragă atenția Curții Europene și a întregii comunități mondiale asupra încălcărilor grave și sistematice ale drepturilor omului de către autoritățile ucrainene”, mai spune declarația Procuraturii Generale de la Moscova. 

Ministerul rus de Externe a declarat că se așteaptă la o anchetă „imparțială și nepolitizată” a probelor de către instanță, iar vicepreședintele Camerei superioare a parlamentului din Rusia, Konstantin Kosacev a apreciat că procesul CEDO „îi va pune la punct pe mulți lideri și trupe ucrainene, precum și pe patronii lor europeni”.

Așadar Rusia agresoare duce în instanța europeană tocmai țara agresată de ea, pentru un război pe care tot ea l-a provocat și l-a menținut, și pe care îl continuă fară să dea semne că îl vrea terminat. Doar menționarea distrugerii avionului Malaysia Airlines între nemulțumirile pentru care e găsită Ucraina vinovată e în sine o dovadă a nesimțirii cosmice a Kremlinului, a felului în care gândesc și acționează cei care își fac în continuare țara un Imperiu al Răului – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.